ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα μεταναστευτικά νέα της εβδομάδας  7-14 Φεβρουάριου

Τα μεταναστευτικά νέα της εβδομάδας  7-14/2*

Για άλλη μια εβδομάδα όσον αφορά τα μεταναστευτικά το ενδιαφέρον επικεντρώνεται  στο θέμα τις Ιθαγένειας των παιδιών των μεταναστών δεύτερης γενιάς.   Από το βήμα της Βουλής ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, κατά την διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης , επανέλαβε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης  στα μεταναστευτικά ζητήματα, είναι να φέρει άμεσα στην Βουλή ένα νομοσχέδιο για την Ιθαγένεια των παιδιών της δεύτερης γενιάς.

(ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ πατώντας το λινκΑλέξης Τσίπρας Φέρνουμε άμεσα στην Βουλή νόμο για την Ιθαγένεια  και 

Όλη η δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την Ιθαγένεια και την μεταναστευτική πολιτική

Το ίδιο επανέλαβε στις προγραμματικές δηλώσεις και ο νέος Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, που μεταξύ άλλων τόνισε ότι το νομοσχέδιο για την Ιθαγένεια αποτελεί προτεραιότητα για το υπουργείο του.

(ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ πατώντας το λινκ: Νίκος Βούτσης “Άμεση προτεραιότητα η ψήφιση νόμου για την ιθαγένεια)

Από την άλλη, ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Πανούσης μιλώντας σε συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των αστυνομικών τάχθηκε υπέρ της εισαγωγής μεταναστών στις σχολές της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, το ποσοστό εισαγωγής θα είναι 5% επί του συνόλου των εισακτέων.

 

[maxbutton id=”1″]

 

 

Δυστυχώς όμως η εβδομάδα αυτή σημαδεύτηκε και από διάφορα τραγικά περιστατικά. Τεράστια συγκίνηση και οργή προκάλεσε η  είδηση ότι γονείς από την Αλβανία δεν μπορούν να πάρουν το άψυχο κορμάκι του παιδιού τους επειδή είναι χωρίς χαρτιά και ως συνέπεια το παιδί δεν έχει δηλωθεί πουθενά, οπότε σύμφωνα με την νομοθεσία οι γονείς θα πρέπει να περιμένουν την εξέταση DNA για να βεβαιώσουν ότι είναι όντως οι πραγματικοί γονείς.

(ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ πατώντας το λινκ: Γονείς από την Αλβανία δεν μπορούν να πάρουν το άψυχο κορμάκι του παιδιού τους επειδή είναι χωρίς χαρτιά)

Ακόμα ένας θάνατος μετανάστη στα στρατόπεδα της ντροπής, στο στρατόπεδο κράτησης της Αμυγδαλέζας. Η αρχική εκτίμηση ήταν ότι ο νεαρός 23χρονος από το Πακιστάν πέθανε από παθολογικά αίτια, αλλά απ’ ότι φαίνεται ο νεαρός κρεμάστηκε στο κελί του.

(ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ πατώντας το λινκ Νεκρός 23χρονος κρατούμενος στην Αμυγδαλέζα)

Ακόμη μια ναυτική τραγωδία στην Μεσόγειο όπου τουλάχιστον 300 μετανάστες θεωρούνται  αγνοούμενοι, είχαμε την εβδομάδα που μας πέρασε (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ πατώντας το λινκ: Τους 300 φθάνουν οι αγνοούμενοι μετανάστες στη Μεσόγειο).

Ιταλία και Ελλάδα έχουν πολύ μεγάλο πρόβλημα με την ροή μεταναστών από την Μέση Ανατολή και Αφρική. Καθώς η ανθρωπιστική κρίση εκβαθύνεται σε αυτές τις περιοχές, το κύμα των μεταναστών που φεύγουν από αυτές τις χώρες, όχι πια για ένα καλύτερο μέλλον άλλα για να επιβιώσουν, να σώσουν την ζωή τους (βλέπε ΣΥΡΙΑ), θα μεγαλώνει. Αυτό το πρόβλημα πρέπει να γίνει Ευρωπαϊκό και να αντιμετωπιστεί συλλογικά από την Ευρώπη.

 *Τα μεταναστευτικά νέα της εβδομάδας θα είναι μια νέα στήλη του Albanians.gr όπου θα σχολιάζονται όλα τα γεγονότα για τα μεταναστευτικά θέματα που θα είναι στην επικαιρότητα κάθε εβδομάδα. Η στήλη θα δημοσιεύεται κάθε Σάββατο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ Τα μεταναστευτικά νέα της εβδομάδας 1-7 Φεβρουαριου 

 

 

[maxbutton id=”1″]

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top