ΑΛΒΑΝΙΑ

Συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Έντι Ράμα στις Βρυξέλλες

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα είχε ο Αλέξης Τσίπρας στις Βρυξέλλες στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε τη σημασία που αποδίδει η Ελλάδα στη σταθερότητα των δυτικών Βαλκανίων και την ευρωπαϊκή προοπτική της περιοχής. Τόνισε ότι οι εθνικιστικές πρακτικές στην ευρύτερη περιοχή μας πρέπει να ξεπεραστούν προς όφελος των δημοκρατικών αρχών και του σεβασμού του διεθνούς δικαίου.

Ο Αλέξης Τσίπρας χαιρέτισε την επίλυση της πολιτικής κρίσης στην Αλβανία και τη συνεισφορά όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας προς τον σκοπό αυτό. Υπογράμμισε την ισχυρή υποστήριξη της Ελλάδας στη διαδικασία μεταρρυθμίσεων στην Αλβανία και τη σημασία που αποδίδει στο σεβασμό των δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας.

Οι δυο πρωθυπουργοί τόνισαν τους στενούς ιστορικούς, πολιτιστικούς και οικονομικούς δεσμούς μεταξύ του λαού της Ελλάδας και της Αλβανίας, οι οποίοι ενισχύθηκαν κατά τις τελευταίες δεκαετίες. Υπογράμμισαν ότι οι Ελληνοαλβανικές σχέσεις είναι στρατηγικής φύσης και σημασίας. Συζήτησαν επίσης τις διμερείς σχέσεις και εξέφρασαν την πλήρη υποστήριξη τους στην πρωτοβουλία των δυο υπουργών Εξωτερικών για το μηχανισμό εντατικών διαβουλεύσεων για την περαιτέρω προώθηση των διμερών σχέσεων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στάθηκαν επίσης στα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει για τη κοινωνική ενσωμάτωση των Αλβανών μεταναστών στην Ελλάδα.

Οι πρωθυπουργοί επεσήμαναν το σημαντικό ρόλο της Ελλάδας στη διαδικασία ένταξης της Αλβανίας στην ΕΕ και προσχώρησης της στο ΝΑΤΟ και συμφώνησαν να ενισχύσουν το διάλογο μεταξύ των δυο χωρών.

ΠΗΓΗ http://newpost.gr/politiki/609463/tsipras-meta-apo-synanthsh-me-rama-na-kseperastoyn-oi-ethnikistikes-praktikes-sthn-perioxh

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top