ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Συγγνώμη» στην Αλβανία για τα ρατσιστικά συνθήματα

Τη λύπη της ελληνικής κυβέρνησης, για το περιστατικό που συνέβη κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 25ης Μαρτίου, εξέφρασε ο πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα στον αντιπρόεδρο της αλβανικής κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών Ιλίρ Μέτα.

Ο πρέσβης Νικόλαος Πάζιος ζήτησε συγγνώμη για τα ρατσιστικά συνθήματα που φώναζαν οι «ράμπο» του Λιμενικού και επιβεβαίωσε την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να ερευνήσει το περιστατικό και να τιμωρήσει τους δράστες.

Είχαν προηγηθεί οι έντονες αντιδράσεις αλβανικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και προσωπικά του Υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος έκανε λόγο για «σκανδαλώδη και καταδικαστέα ενέργεια». Εκτίμησε ωστόσο ότι η ελληνική κυβέρνηση θα αντιδράσει άμεσα και αποφασιστικά, τονίζοντας πως οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και λαών θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται.

Το Σάββατο εκπρόσωποι αρκετών αλβανικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων διαδήλωσαν μπροστά από την Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα, διαμαρτυρόμενοι για τα συνθήματα που ακούστηκαν κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

 

Πηγη: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=118831&cid=4

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top