Ειδήσεις για μετανάστες

Sun: «Κατσαρίδες» οι μετανάστες

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στις 17 Απριλίου στη βρετανική εφημερίδα με τίτλο «Σωστικές λέμβοι; Θα χρησιμοποιούσα αναγνωριστικά ελικόπτερα για να σταματήσω τους μετανάστες». Σε αυτό, η αρθρογράφος παραληρεί: «Δείξτε μου φωτογραφίες με φέρετρα, δείξτε μου πτώματα στη θάλασσα, βάλτε τα βιολιά να παίζουν και δείξτε μου λιπόσαρκους ανθρώπους που μοιάζουν θλιμμένοι. Και πάλι δεν με νοιάζει». Η Κέιτι Χόπκινς ζητά να χρησιμοποιηθούν ακόμη και κανόνια για να σταματήσει η μετανάστευση ενώ δηλώνει ότι της φαίνεται καλή ιδέα να ανοίξουν μερικές τρύπες στον πάτο οποιουδήποτε μέσου θυμίζει πλοίο.

«Μην ξεγελιέστε, αυτοί οι μετανάστες είναι σαν τις κατσαρίδες. Μπορεί να μοιάζουν κάπως με Αιθιοπία του Μπομπ Γκέλντοφ εν έτει 1984 (σ.σ. ο μουσικός του Do They Know It’s Christmas), όμως είναι φτιαγμένοι έτσι που να επιβιώνουν και από πυρηνική έκρηξη», συνεχίζει το άρθρο.

Το άρθρο της Sun προκάλεσε την εντονότατη αντίδραση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη, όπου ο η Ύπατη Αρμοστεία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα απηύθυνε έκκληση στο Λονδίνο να κάνει τα πάντα ώστε «να καταπνίξει εν τη γενέσει την υποκίνηση του μίσους από τις βρετανικές ταμπλόιντ και χαρακτήρισε το άρθρο παραλήρημα ρατσιστικού μίσους, με γλώσσα που χρησιμοποιούσε η εφημερίδα Kangura και ο ραδιοσταθμός Radio des Milles Collines στη Ρουάντα κατά την περίοδο που προηγήθηκε της γενοκτονίας του 1994.

Διάβασε περισσότερα στο: Sun: «Κατσαρίδες» οι μετανάστες | gazzetta.gr
Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook

ΠΗΓΗ http://www.gazzetta.gr/plus/article/732941/sun-katsarides-oi-metanastes

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top