ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Στρατόπεδα για μετανάστες σε Αφρική και Μέση Ανατολή συζητούν οι Βρυξέλλες

Να στηθούν καταυλισμοί στην Βόρεια Αφρική, όπου οι επίδοξοι μετανάστες θα μπορούν να ζητούν επί τόπου άσυλο, χωρίς να διακινδυνεύουν τη ζωή τους διαπλέοντας τη Μεσόγειο για να φτάσουν στην Ευρώπη, θα εξετάζουν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης την ερχόμενη Δευτέρα.

«Η ιδέα είναι να ιδρυθούν καταυλισμοί στην Αφρική, στην απέναντι πλευρά της Μεσογείου, που θα ασχολούνται με τα αιτήματα όσων ζητούν άσυλο», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Αντζελίνο Αλφάνο, μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

«Οι αιτήσεις για τη χορήγηση ασύλου θα μπορούν να κατατίθενται εκεί και οι πρόσφυγες που γίνονται δεκτοί θα μοιράζονται εξίσου σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έτσι θα στερηθούν οι διακινητές ανθρώπων ένα σημαντικό μέρος των εσόδων τους», πρόσθεσε.

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι και ο Επίτροπος εσωτερικών υποθέσεων Δημήτρης Αβραμόπουλος έστειλαν μια επιστολή στους υπουργούς Εξωτερικών των χωρών-μελών της ΕΕ προτείνοντας να ξεκινήσουν συνομιλίες με κυβερνήσεις χωρών της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής για την κατασκευή «τοπικών δυνατοτήτων για τη διαχείριση της μετανάστευσης».

ΠΗΓΗ http://www.tribune.gr/world/news/article/121802/stini-asila-gia-metanastes-sti-voria-afriki-ee.html

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top