ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο Βελιγράδι το Σεπτέμβριο ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Εντι Ράμα

Τη Σερβία αναμένεται να επισκεφθεί τον επόμενο μήνα ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, στην πρώτη επίσημη επίσκεψη υψηλόβαθμου Αλβανού αξιωματούχου στο Βελιγράδι τα τελευταία 70 χρόνια, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Danas του Βελιγραδίου.

Ο Έντι Ράμα θα είναι ο πρώτος Αλβανός πρωθυπουργός που επισκέπτεται τη Σερβία τις τελευταίες επτά δεκαετίες. Ο τελευταίος πρωθυπουργός της Αλβανίας που επισκέφθηκε το Βελιγράδι ήταν ο Ενβέρ Χότζα, ο οποίος βρέθηκε το 1947 στη Σερβία (τότε Γιουγκοσλαβική Ομοσπονδία), προσκεκλημένος του Γιόσιπ Μπροζ Τίτο.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στη Danas, ο Αλβανός πρωθυπουργός είχε πει ότι το πλέον σημαντικό θέμα των συνομιλιών με την κυβέρνηση του Βελιγραδίου είναι η προσέγγιση της περιοχής ως κοινή αγορά.
Είχε, δε, επισημάνει ότι τυχόν προβλήματα στον διάλογο μπορεί να είναι αποτέλεσμα των διαφορετικών θέσεων μεταξύ Βελιγραδίου και Τιράνων σε ό,τι αφορά το ζήτημα του Κοσόβου.

ΠΗΓΗ http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=64055157

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top