ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο στόχαστρο της Χρυσής Αυγής φροντιστήριο αλβανικής γλώσσας στην Καβάλα FOTO

Μέλη της Χρυσής Αυγής, ντυμένοι στα μαύρα και κρατώντας ελληνικές σημαίες και πανό με το σύνθημα «Έξω οι Ξένοι από την Ελλάδα», έκαναν παρέλαση το περασμένο Σάββατο στο κέντρο της Καβάλας. Στο στόχαστρο τους ήταν το πρόγραμμα εκμάθησης της αλβανικής γλώσσας που ξεκίνησε στην πόλη με τη μορφή φροντιστηρίου για παιδιά μεταναστών από τη γειτονική χώρα. Ο δήμαρχος Καβάλας Κ. Σιμιτσής, που παραχώρησε αίθουσα του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας για τη φιλοξενία του φροντιστηρίου, ξεκαθάρισε πως θα συνεχίσει να στηρίζει κάθε προσπάθεια για παροχή γνώσης σε όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως εθνικότητας, σύμφωνα με το Έθνος.

Τα μαθήματα θα διοργανώνονται κάθε Σάββατο και απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 14 ετών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα και φοιτούν σε ελληνικά σχολεία της Καβάλας. Το πρόγραμμα έχει την έγκριση από την αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Παιδείας και τα μαθήματα θα γίνονται με τη βοήθεια της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής ονόμασαν το συγκεκριμένο πρόγραμμα «Αλβανικό Σχολείο» και συγκεντρώθηκαν αρχικά έξω από το συγκεκριμένο σχολείο ματαιώνοντας το μάθημα. Στη συνέχεια, η «αγωνιστική φάλαγγα», όπως οι ίδιοι τη χαρακτήρισαν, κινήθηκε με στρατιωτικό βηματισμό προς το δημαρχείο, όπου τα μέλη της φώναξαν υβριστικά συνθήματα κατά του δημάρχου και συνέχισαν την «παρέλαση» στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Πηγή: www.lifo.gr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top