ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο “ψυγείο” το νομοσχέδιο για τη ρατσιστική βία

“Παγώνει” για την ώρα το νομοσχέδιο

“Παγώνει” για την ώρα το νομοσχέδιο που προωθούσε το υπουργείο Δικαιοσύνης για την ποινική αντιμετώπιση των φαινομένων του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης ενημερώθηκε από το Μαξίμου ότι οι προβλέψεις του χρειάζονται περαιτέρω επεξεργασία, την οποία θα αναλάβουν να κάνουν ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης και ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος.

Σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης είχε εξαγγείλει ότι το νομοσχέδιο θα τεθεί σε διαβούλευση ως σήμερα, Παρασκευή.

Όπως μετέδωσε την Παρασκευή το Mega, έντονες πιέσεις υπήρξαν προς το Μαξίμου αναφορικά με το θέμα των αναγνωρισμένων από το ελληνικό Κοινοβούλιο γενοκτονιών, ενώ για απόπειρα ποινικοποίησης του κομμουνισμού μέσω του νομοσχεδίου είχε κάνει λόγο το ΚΚΕ.

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο

Το νομοσχέδιο προβλέπει στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων, φυλάκιση από τρεις μήνες ως και έξι χρόνια και πρόστιμο ως και 20.000 ευρώ για όσους υποκινούν ή διεγείρουν σε ρατσιστική βία ή αρνούνται τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας ή τις γενοκτονίες.

Επίσης, το σχέδιο νόμου προβλέπει αντίστοιχες ποινές για τον αρχηγό ή τους βουλευτές κόμματος που μπορεί να κάνουν ρατσιστικές ή φιλοναζιστικές αναφορές από το βήμα της Βουλής.

 

Πηγή www.news247.gr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top