Ελληνική ιθαγένεια Πολιτογράφηση

Στην Βουλή τις επόμενες μέρες το νομοσχέδιο για ιθαγένεια 

Τις επόμενες μέρες, ίσως και την  ερχόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί πιθανότατα στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια. Αυτό τόνισε μιλώντας στο ρ/σ news247 ο υπουργό Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης.

Συγκεκριμένα ο υπουργός για το θέμα δήλωσε : “Το θέμα αυτό αντιμετωπίζεται από τη ΝΔ με διάθεση παραπληροφόρησης. Πρέπει η Ελλάδα βγαίνοντας από τα μνημόνια να αποκτήσει ένα σύγχρονο και συντεταγμένο κράτος δικαίου. Η Βουλή το 2015 ψήφισε έναν νόμο που δίνει το δικαίωμα απόκτησης ιθαγένειας στα παιδιά δεύτερης γενιάς. Είμαστε περήφανοι που γίνονται Ελληνες πολίτες αυτά τα παιδιά που με ουσιαστικούς όρους είναι από τη γέννησή τους έτσι κι αλλιώς. 12.000 είναι οι ιθαγένειες που δόθηκαν στην Α Αθήνας το 2016. Τα στοιχεία για όλη τη χώρα θα τα δώσουμε στη Βουλή τις επόμενες μέρες. Υπάρχει αύξηση 30%. Έχει αυστηροποιηθεί το πλαίσιο και έχουν ανακληθεί ιθαγένειες σε περιπτώσεις που αποκτήθηκαν μέσω παράτυπων κυκλωμάτων”.

Συμπλήρωσε ακόμη ότι: “Στις νέες ρυθμίσεις για την ιθαγένεια που θα προωθηθούν στη Βουλή τις επόμενες μέρες το παράβολο μειώνεται από 700 σε 500 ευρώ. Το σύστημα έχει βελτιωθεί σημαντικά αλλά δεν βρίσκεται σε πλήρως ικανοποιητικό επίπεδο. Με τις νέες ρυθμίσεις θα απλοποιηθεί το πλαίσιο”.

Για να διαβάσετε όλες τις αλλαγές πατήστε Έρχεται το νομοσχέδιο για την Πολιτογράφηση. Όλες οι αλλαγές

Πηγή https://www.news247.gr/politiki/charitsis-oi-ekloges-tha-ginoyn-ton-oktovrio-toy-2019.6698627.html 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top