ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην τελική ευθεία για την εκλογή προέδρου

Την προσεχή Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου θα γίνει η κρίσιμη τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας και στο επιτελείο της συγκυβέρνησης οι επαφές και οι προσπάθειες για τη συμπλήρωση των 180 βουλευτών που θα ψηφίσουν υπέρ του Σταύρου Δήμα έχουν μπει στην τελική τους ευθεία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα τηλέφωνα «έχουν πάρει φωτιά», με στόχο τους ανεξάρτητους βουλευτές αλλά και ορισμένους από τη ΔΗΜΑΡ και τους ΑΝΕΛ. Στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι τρεις τέσσερις ανεξάρτητοι βουλευτές θα αλλάξουν τη στάση τους και τη Δευτέρα θα υπερψηφίσουν την υποψηφιότητα του Στ. Δήμα, καθώς και ότι κάτι ανάλογο θα μπορούσαν να κάνουν, έστω και την τελευταία στιγμή, βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και των ΑΝΕΛ που δεν βλέπουν με καλό μάτι τη συνεργασία των κομμάτων τους με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, αναμένεται και νέα παρέμβαση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά. Σε κάθε περίπτωση, στην κυβέρνηση θεωρούν ότι είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν 12 ακόμη βουλευτές για να αποφευχθούν πρόωρες εκλογές. Στον ΣΥΡΙΖΑ, αντίθετα, εκτιμούν ότι η κυβέρνηση έχει εξαντλήσει τις πιθανότητές της για τη συμπλήρωση των 180 βουλευτών.

www.athensvoice.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top