ΑΛΒΑΝΙΑ

Στην Κρήτη  Κοτζιάς Μπουσάτι για διάλογο εφ’ όλης της ύλης για τα Ελληνοαλβανικά 

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς θα υποδεχθεί, σύμφωνα με τις τελευταίες ενδείξεις, τον αλβανό ομόλογό του Ντίτμιρ Μπουσάτι στην Κρήτη την Παρασκευή και το Σάββατο (10 και 11 Νοεμβρίου) για μία εφ’ όλης της ύλης συζήτηση επί των ακανθωδών ζητημάτων στις διμερείς σχέσεις.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες αναζητείται στις ελληνοαλβανικές σχέσεις μία λύση – πακέτο με σκοπό να ξεπεραστούν τα προβλήματα.

Η ελληνοαλβανική ατζέντα περιλαμβάνει δύσκολα.. Η συμφωνία του 2009 για τις θαλάσσιες ζώνες, το εμπόλεμο, η κατάσταση της ελληνικής μειονότητας, οι περιουσίες, τα στρατιωτικά κοιμητήρια, η ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας, καθώς επίσης (όσο κι αν το αρνείται η ελληνική πλευρά) η εισαγωγή από τα Τίρανα, με επίμονο τρόπο, του θέματος των Τσάμηδων δημιουργούν ένα εκρηκτικό μίγμα.

Σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας αναφέρθηκε στην ύπαρξη επιτροπών που συζητούν διάφορα ζητήματα με την Αλβανία.

ΠΗΓΗ http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500173360

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top