ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην Γερμανία ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα

Τη Γερμανία επισκέπτεται ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, όπου έχει επίσημες συνομιλίες με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, εκπροσώπους του γερμανικού κοινοβουλίου και του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, αλλά και τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Ο Ράμα επιθυμεί να προωθήσει τις διαδικασίες ένταξης της Αλβανίας στην ΕΕ και θέλει τη γερμανική υποστήριξη, ελπίζοντας να λάβει καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην ευρωπαϊκή σύνοδο του Ιουνίου.

Αν και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε γνωμοδοτήσει θετικά, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είχε αρνηθεί, τον περασμένο Δεκέμβριο, να παραχωρήσει στην Αλβανία καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας, λόγω της διαφθοράς που κυριαρχεί στη χώρα και της δράσης του οργανωμένου εγκλήματος. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου είχε επιφυλαχθεί να επανεξετάσει το ζήτημα και τις αλβανικές προόδους τον Ιούνιο του 2014.

Κατά την επίσκεψη του στα Τίρανα, πριν τρείς εβδομάδες, ο υπεύθυνος επίτροπος διεύρυνσης Στέφαν Φούλε, ζήτησε από τα αλβανικά κόμματα να εργαστούν από κοινού για να επιτευχθούν τα ευρωπαϊκά κριτήρια, ώστε να επιτευχθεί η ένταξη της χώρας στην ΕΕ. Ωστόσο, σε μια χώρα βαθιά διχασμένη κάτι τέτοιο δεν φαίνεται εφικτό. Για τον λόγο αυτό ο πρωθυπουργός Ράμα πήγε στη Γερμανία, φιλοδοξώντας να λάβει τη γερμανική υποστήριξη, ώστε να ξεπεραστούν οι σκόπελοι.

Η Αλβανία είναι μια χώρα που απέχει παρασάγγας από το ευρωπαϊκό κεκτημένο, τόσο όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως από πρώτο χέρι γνωρίζουν οι Έλληνες της Βόρειας Ηπείρου, χρόνια τώρα, αλλά και όσον αφορά τη δράση του οργανωμένου εγκλήματος, που έχει λάβει διαστάσεις μάστιγας και αποτελεί, στην ουσία, κράτος εν κράτει.

ΠΗΓΗ http://www.defence-point.gr/news/?p=99450

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top