Ειδήσεις για μετανάστες

“Στην Ελλάδα θα εγκλωβιστούν χιλιάδες μετανάστες” Τρεις οι δυνατότητες για τους μετανάστες

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας δήλωσε ότι π θα εγκλωβιστούν στη χώρα μας μερικές δεκάδες χιλιάδες μετανάστες.

[maxbutton id=”5″]

«Η φυσική ροή των πραγμάτων είναι να εγκλωβιστεί ένας διαχειρίσιμος αριθμός προσφύγων στην Ελλάδα της τάξης των μερικών δεκάδων χιλιάδων. Όταν κλείσουν τα σύνορα και φτάσει το μήνυμα στο Μαρόκο ότι δεν περνούν στην Ευρώπη αλλά κρατούνται και επαναπατρίζονται τότε η ροή θα σταματήσει» είπε ο κ. Μουζάλας στον ΣΚΑΪ.
Ο κ.Μουζάλας είπε μεταξύ άλλων πως πλέον μόνο ο ένας στους δυο που μπαίνει στην Ελλάδα είναι πρόσφυγας. «Οσοι περνούν στην Ελλάδα από τα τουρκικά παράλια είναι κατά 50% παράνομοι μετανάστες και κατά 50% πρόσφυγες όταν πριν από δύο μήνες η αναλογία ήταν 80% πρόσφυγες και 20% παράνομοι μετανάστες».

Παράλληλα είπε πως για τους μετανάστες υπάρχουν τρεις δυνατότητες:

  • να ζητήσουν άσυλο
  • να καταλάβουν ότι δεν υπάρχει μέλλον εδώ και να ζητήσουν επαναπατρισμό
  • να υπάρξει αναγκαστικός επαναπατρισμός αλλά αυτό έχει δυσκολίες λόγω δυσαρμονίας ανταπόκρισης χωρών όπως το Πακιστάν

Πηγή: http://www.iefimerida.gr/news/244385/o-moyzalas-omologei-pos-tha-egklovistoyn-stin-ellada-dekades-hiliades-metanastes#ixzz3wfIwGREv

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top