ΑΛΒΑΝΙΑ

Στην Αθήνα τις 21 Μαρτίου ο υπουργός εξωτερικών της Αλβανίας Ντιτμίρ Μπουσάτι

Στην Αθήνα τις 21 Μαρτίου ο υπουργός εξωτερικών της Αλβανίας Ντιτμίρ Μπουσάτι

[maxbutton id=”5″]

Επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει ο υπουργός εξωτερικών της Αλβανίας Ντιτμίρ Μπουσάτι τις 21 Μαρτίου ως ανταποδοτική της επίσκεψης του κ. Κοτζιά στα Τίρανα, τον περασμένο Ιούλιο, όπου μπήκαν σε τροχιά προόδου, κατά κοινή ομολογία των δύο υπουργών Εξωτερικών, σημαντικά διμερή θέματα.

Σύμφωνα με το αλβανικό κανάλι Top-Channel που επικαλείται πήγες του υπουργείου εξωτερικών της Αλβανίας, τα θέματα που θα συζητηθούν είναι η αναγκαιότητα της άρσης του εμπόλεμου, η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία, η πορεία ένταξης της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και η κατάσταση στην περιοχή και το προσφυγικό.

Σύμφωνα με το Αλβανικό υπουργείο εξωτερικών , η Αλβανική πλευρά θα δώσει έμφαση και σε προξενικά θέματα που αφορούν τους Αλβανούς μετανάστες στην Ελλάδα.

Η συνάντηση στο υπουργείο Εξωτερικών των κ Κοτζιά και Μπουσάτι θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί, αρχικά κατ’ ιδίαν και στη συνέχεια στο πλαίσιο των διευρυμένων συνομιλιών μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών. Μετά το πέρας των διαβουλεύσεων οι δύο υπουργοί θα προβούν σε κοινές δηλώσεις προς τον Τύπο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top