ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην Αλβανία η Ελληνίδα Συνήγορος του Πολίτη

Διήμερη επίσκεψη στην Αλβανία πραγματοποιεί από χθες η Ελληνίδα Συνήγορος του Πολίτη Καλλιόπη Σπανού. Η επίσκεψη πραγματοποιείται μετά από πρόσκληση του Αλβανού ομόλογού της Ίγκλι Τοτοζάνι και αφορά την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο ομόλογων θεσμών, στο επίπεδο σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η κυρία Σπανού, μιλώντας σήμερα στους δημοσιογράφους στο Αργυρόκαστρο, αναφέρθηκε στην εμπιστοσύνη πολλών Αλβανών μεταναστών στην Ελλάδα, προς τον Συνήγορο του Πολίτη, ως δείγμα της εμπιστοσύνης όσον αφορά τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους.

Επίσης παρευρέθηκε στα εγκαίνια του γραφείου του Συνηγόρου του Πολίτη της Αλβανίας στην ελληνική μειονοτική περιοχή της Άνω Δρόπολης νομού Αργυροκάστρου. Είναι το πρώτο γραφείο που ο Αλβανός Συνήγορος του Πολίτη ανοίγει σε μια μειονοτική περιοχή. Η αξιοποίησή του από τους Έλληνες μειονοτικούς κατοίκους της, είπε χαιρετίζοντας η κα Σπανού, θα φέρει περισσότερο κοντά τους τον Συνήγορο του Πολίτη για αποτελεσματικότερο σεβασμό των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων.

Το γεγονός χαρακτηρίστηκε από τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Αλβανία Λεωνίδα Ροκανά, ως έμπρακτη ενέργεια προς την εκπλήρωση των υποχρεώσεων και δεσμεύσεων της Αλβανίας προς τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς.

 

http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/707030/episkepsi-stin-alvania-pragmatopoiei-i-ellinida-sunigoros-tou-politi/

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top