ΑΛΒΑΝΙΑ

Στενός συνεργάτης του Υπουργού Εξωτερικών της Αλβανίας κλήθηκε από τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις για θητεία 

Η αποκάλυψη αυτές τις μέρες από τον αλβανικό Τύπο ότι ο Π. Βένγκου πήρε κλήση από τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις για να υπηρετήσει θητεία έξι μηνών σε αυτές ως Ελληνας πολίτης, σε μια περίοδο που η αλβανική πλευρά και το ίδιο το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών δείχνουν να ανεβάζουν τους τόνους με την Ελλάδα, με αφορμή τις έρευνες για πετρέλαιο στο Ιόνιο, θέτοντας ζήτημα και θαλάσσιων συνόρων, προκάλεσε πολιτικές αντιδράσεις στην Αλβανία.

[maxbutton id=”5″]

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών της αλβανικής Βουλής τέθηκε με ένταση το θέμα του Π. Βένγκου, με τον βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος και πρώην υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Αλντο Μπούμτσι, να κάνει λόγο για πολιτικό σκάνδαλο και να ζητά την παραίτηση του Αλβανού υπουργού Εξωτερικών Ντιμίτρι Μπουσάτι.

«Είναι μια σκανδαλώδης και δυσάρεστη κατάσταση», είπε προσθέτοντας ότι ο Π. Βένγκου από τη θέση που έχει στο υπουργείο Εξωτερικών είναι γνώστης των μυστικών εθνικής ασφάλειας και διπλωματίας. «Ολο το εμπιστευτικό υλικό περνάει από τα χέρια του Π. Βένγκου, έναν άνθρωπο ο οποίος είναι στρατιώτης άλλης χώρας», ανέφερε.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Σελίμ Μπελορτάγια, περιορίστηκε να επιβεβαιώσει ότι πράγματι ο Π. Βένγκου πήρε κλήση στράτευσης από τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις λόγω και της ελληνικής υπηκοότητάς του, αλλά δεν έχει πάει ακόμη στρατιώτης στην Ελλάδα.

Οπως αναφέρθηκε για τον Π. Βένγκου, εδώ και πάνω από δύο χρόνια που είναι στη θέση αυτή ως διευθυντής γραφείου του υπουργού υπογράφει όλα τα έγγραφα των διευθυντών του υπουργείου και ελέγχει την ατζέντα του υπουργού και των συμβούλων του. Επίσης είναι παρών στις περισσότερες συναντήσεις του υπουργού με ξένους ομολόγους του και τον συνοδεύει στα ταξίδια του στο εξωτερικό.

ΠΗΓΗ http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64274373

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top