ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Σταύρος Θεοδωράκης:Προώθηση της νόμιμης μετανάστευσης όσων αντέχει η Ελλάδα

Ο επικεφαλής του Ποταμιού μιλώντας στην αίθουσα του Ινστιτούτου Διπλωματίας, για το σημαντικό θέμα της μετανάστευσης ζήτησε ενιαία ευρωπαϊκή απάντηση:

«Οι απόψεις είτε μηδενικής μετανάστευσης είτε αθρόας αποδοχής μεταναστών κινούνται εκτός πραγματικότητας κι αποδομούν τόσο τις χώρες προέλευσης, όσο και τις χώρες διέλευσης και τελικού προορισμού», και επανέλαβε «ότι φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ πρέπει να είναι ευθύνη της Ένωσης και ότι η ΕΕ πρέπει να συγκρουσθεί με τις χώρες του δουλεμπορίου».

Όσον αφορά στην ελληνική μεταναστευτική πολιτική, τόνισε ότι πρέπει να κινηθεί σε 4 άξονες:

1. Παροχή ασύλου σε όσους το δικαιούνται
2. Καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης και προστασία των μεταναστών που ζουν στη χώρα μας
3. Προώθηση της νόμιμης μετανάστευσης όσων αντέχει η χώρα με χαρτιά και νόμιμη ασφαλισμένη εργασία
4. Πρόσβαση των μεταναστών στην υγεία και την παιδεία. Δημόσια εκμάθηση των ελληνικών και ιθαγένεια στα παιδιά των μεταναστών με προϋπόθεση τη ελληνική εκπαίδευση.

Για το θέμα των σύρων προσφύγων ο Σταύρος Θεοδωράκης προτείνει: «να ζητήσουν άσυλο από την Ελλάδα για το καλό των παιδιών τους και των ίδιων και θα τους δοθεί μέσα σε λίγες μέρες. Και η Πολιτεία, ως οφείλει, να τους στηρίξει στα πρώτα τους βήματα με παροχή στέγης, τροφής και περίθαλψης».

Και συνέχισε λέγοντας «να σταματήσει η εκμετάλλευση τους από πολιτικές και άλλες δυνάμεις που τους πουλάνε κάλπικες ελπίδες για διαβατήρια και μετάβαση σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες καθώς κάτι τέτοιο είναι πέρα από τις δυνατότητες της Ελλάδας και δε το επιτρέπει η ευρωπαϊκή νομοθεσία».

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top