ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Statusi për Shqipërinë shtyhet në Qershor të 2014

Shqipëria mund të marrë statusin në muajin qershor. Mbledhja e Këshillit të Ministrave të Jashtëm të Bashkimit Europian, refuzoi kërkesën e vendit tonë dhe shtyu marrjen e statusit për në qershor të 2014-ës.

Qershori ishte plani B i presidencës aktuale lituaneze që në këto konkluzione të përcaktohet që tani se statusi për Shqipërinë do t’i kalojë presidencës greke, për të mos humbur një vit kohë mbi këtë çështje, deri në dhjetor 2014, kur diskutohet nga Këshilli i Zgjerimit, sipas rekomandimeve të ardhshme që do të bëjë Komisioni.

Vlerësojmë procesin europian të Shqipërisë. Për t’i dhënë Statusin Shqipërisë është çështje kohe. Do kthehemi në qershor për këtë. Presim që Shqiëpria të luftojë krimin ëe organizuar dhe korrupsionin.-Ministrat e Jashtëm të Bashkimit Europian për Shqipërinë

DEKLARATA E MINISTRAVE TË JASHTËM TË SHTETEVE ANËTARE TË BASHKIMIT EUROPIAN

Vlerësojmë procesin europian të Shqipërisë. Për t’i dhënë Statusin Shqipërisë është çështje kohe. Do kthehemi në qershor për këtë. Presim që Shqipëria të luftojë krimin e organizuar dhe korrupsionin. Diskutuam për Shkupin, Bosnjë-Hercegovinën.

Kemi nisur negociatat me Serbinë mezi presim për konferencë në janar. Ramë dakord për negociatat për MSA për Kosovë, Vlerësojmë progresin nga Mali i Zi. Do takohemi nesër.

Vlerësojmë procesin europian të Shqipërisë. Për t’i dhënë Statusin Shqipërisë është çështje kohe. Do kthehemi në qershor për këtë. Presim që Shqiëpria të luftojë krimin ëe organizuar dhe korrupsionin. Diskutuam për Shkupin, Bosnjë-Hercegovinën,

Paqja kërkon vëmendjen tonë të vazhdueshme, përpjekje, bashkëpunim të ngushtë mbi debatin për asigurinë. Liderët do kthehen tëdiskutojnë për situatën ekonomike. Do diskutojnë mbi unionin bankar.

Këshilli Europian irikthehet partneritetit me Lindjen në çështjet e Zgjerimit. Procesi nuk ka mbaruar. Ramë dakord të kthehemi në fudn të vitit 2015 për këtë cështje. Informova për politikat e kohezionit”, bëjnë të ditur ministrat e Jashtëm të BE-së për Shqipërisë.

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top