Ειδήσεις για μετανάστες

Στα χέρια των πολιτικών αρχηγών το νομοσχέδιο για την Ιθαγένεια.

Στα χέρια των πολιτικών αρχηγών που

Στα χέρια των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση βρίσκεται το σχέδιο νόμου για την ιθαγένεια, όπως τόνισε  ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση ο υπουργός δήλωσε ότι το υπουργείο έχει έρθει ήδη σε επαφή με τα κόμματα της συγκυβέρνησης και γίνονται διαβουλεύσεις επί του προσχεδίου προκειμένου να λυθούν δυο – τρία ζητήματα που έχουν εντοπιστεί ώστε να έρθει στη βουλή ένας νόμος που και θα αντιμετωπίζει τις πραγματικές ανάγκες και θα αντέξει στο χρόνο.

Ο κ. Αθανασίου τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη άμεσης νομοθετικής ρύθμισης προκειμένου να χορηγηθεί ελληνική ιθαγένεια σε νόμιμους μετανάστες και να τακτοποιηθούν τα ζητήματα με τα παιδιά δεύτερης γενιάς.

Υπάρχει ένα κοινωνικό πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί με τα παιδιά που έχουν γεννηθεί εδώ.

Είμαστε κράτος πρόνοιας και δεν πρέπει να μείνουμε απαθείς αλλά και η χώρα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών.

 

Πηγή www.ethnos.gr

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63836771

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top