ΑΛΒΑΝΙΑ

Στα σύνορα της Ελλάδας με Αλβανία και ΠΓΔΜ η Frontex

Για μεγαλύτερη εμπλοκή της Frontex στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία και την ΠΓΔΜ μίλησε χθες η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα Μετανάστευσης Νατάσα Μπερτρό. Η Ν. Μπερτρό ανέφερε ότι γίνονται οι απαραίτητες διενέργειες ούτως ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη εμπλοκή της εκεί, υπενθυμίζοντας ότι η παρουσία της Frontex στα σύνορα της Ελλάδας, που αποτελούν παράλληλα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης, είχε συμφωνηθεί κατά τη διάρκεια της συνόδου των ηγετών των χωρών της Βαλκανικής Οδού.

[maxbutton id=”5″]
Γερμανία – Ελλάδα – Τουρκία προετοιμάζονται για την τριμερή συνάντηση για το προσφυγικό
Ο γενικός διευθυντής της Κομισιόν και υπεύθυνος για τα διαρθρωτικά ταμεία Μάρτεν Φερβέι βρίσκεται στην Ελλάδα και εργάζεται για τον καλύτερο συντονισμό της Επιτροπής με τις ελληνικές αρχές, ανέφερε επίσης η Ν. Μπετρό, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή έχει ήδη παράσχει μια πρώτη οικονομική βοήθεια για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα, ύψους 30 εκατ. ευρώ, και ότι εξετάζονται τρόποι για να αποδεσμευθεί περαιτέρω οικονομική στήριξη.

Τέλος, εξέφρασε την πεποίθησή της ότι «η Ελλάδα δεν είναι μόνη της» στη διαχείριση των προσφυγικών ροών. Στην ερώτηση κατά πόσον η Κομισιόν θεωρεί ότι η Ελλάδα έχει αφεθεί μόνη της να αντιμετωπίσει τις ροές των προσφύγων στο έδαφός της, η Ν. Μπερτρό απάντησε: «H Ελλάδα δεν είναι μόνη. Εργαζόμαστε με τις ελληνικές αρχές για να αυξήσουμε τις δυνατότητες υποδοχής προσφύγων στις 50.000 θέσεις ώς το τέλος του χρόνου», σημειώνοντας ότι ένα μεγάλο μέρος αυτής της προσπάθειας στηρίζει η Ύπατη Αρμοστεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες μέσω της επιδότησης ενοικίων.

ΠΗΓΗ http://www.avgi.gr/article/6051249/i-frontex-sta-sunora-tis-elladas-me-albania-kai-pgdm

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top