ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Στα ‘λεγα εγώ είναι τρελός ο Αλβανός»

Πριν από ενάμιση μήνα ο Ολυμπιακός προσέλαβε έναν προπονητή αλβανικής υπηκοότητας για να τον οδηγήσει στους ομίλους του Champions League. «Χοντρέ πούλα την ομάδα και σε Αλβανό», είναι μία από τις εκατοντάδες αναρτήσεις των αποχαυνωμένων που συνέδεαν την προπονητική ικανότητα με την καταγωγή ενός ανθρώπου. Πριν λίγες μέρες, τα ίδια εθνίκια πανηγύριζαν την πρόκριση, λέγοντας ο ένας στον άλλον: «Στα ‘λεγα εγώ είναι τρελός ο Αλβανός;»

Ο Μπέσνικ Χάσι είναι εκείνος ο οποίος πιστώνεται το μεγαλύτερο κομμάτι της επιτυχίας του Ολυμπιακού και την επιστροφή της ομάδας του Πειραιά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Για να εξηγούμαστε, δεν πρόκειται για τον Μουρίνιο της Αλβανίας που από τύχη βρέθηκε στον Πειραιά με 600.000 ευρώ ετησίως. Πρόκειται όμως για έναν προπονητή με περγαμηνές και καλό βιογραφικό που ανέλαβε μία αποστολή και την έφερε εις πέρας. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο. Όσοι δυσαρεστήθηκαν επειδή δεν ήταν Άγγλος, Γάλλος, Πορτογάλος και νόμιζαν πως οι φυλετικές διακρίσεις «ποδοσφαιροποιούνται», τώρα τον επευφημούν καταπίνοντας το ρατσιστικό δηλητήριο μαζί με την γλώσσα τους.

Είναι τρελός ο Αλβανός και είναι απολαυστικό να κάνεις χάζι, όλους εκείνουν που τώρα αποθεώνουν τον Χάσι και πριν από περίπου δύο μήνες ήταν αρνητικοί, όχι στο άκουσμα του ονόματος, αλλά της εθνικότητας του. Αλλάζουν αυτά σε μία νύχτα βέβαια. Ζούμε στη χώρα βλέπετε που ο #ΝΒΑvote Γιάννης Αντετοκούνμπο έγινε αλόγιστα… φάκιν νίγκερ ξανά!

Διαβάστε για περισσότερα

http://www.novasports.gr/bloggers/vasilis-konstantopoulos/article/343717/einai-trelos-o-alvanos/ 

http://www.koutipandoras.gr/article/sta-lega-egw-gia-ton-albano

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top