ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σοκαρισμένος ο κόσμος από την διπλή τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο – 5 νεκροί, τουλάχιστον 40 τραυματίες

Σοκαρισμένος ο κόσμος από την διπλή επίθεση στο Λονδίνο – 5 νεκροί, τουλάχιστον 40 τραυματίες

Πέντε νεκροί, μεταξύ των οποίων, ένας αστυνομικός και ο δράστης, καθώς και 40 τραυματίες, εκ των οποίων οι 12 σε σοβαρή κατάσταση είναι ο απολογισμός της διπλής επίθεσης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στον περίβολο του κοινοβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου και στη γέφυρα του Ουεστμίνστερ, στο Λονδίνο.

Ένας άνδρας παρέσυρε με το αυτοκίνητό του πεζούς στην γέφυρα Westminster, προσέκρουσε στον περίβολο του βρετανικού Κοινοβουλίου και αφού κατέβηκε από το όχημα επιτέθηκε με μαχαίρι σε αστυνομικό καταφέρνοντας να τον τραυματίσει πριν δεχτεί τα πυρά των συναδέλφων του.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση που διαπράχθηκε έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο, χαρακτηρίζοντας την επίθεση«αρρωστημένη και εξαχρειωμένη».

«Η τοποθεσία αυτής της επίθεσης δεν ήταν τυχαία», τόνισε με δήλωση που έκανε η Βρετανίδα πρωθυπουργός, έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ.

«Ο τρομοκράτης επέλεξε να χτυπήσει στην καρδιά της πρωτεύουσας μας, όπου άνθρωποι όλων των εθνικοτήτων, των θρησκειών και των πολιτισμών έρχονται για να γιορτάσουν τις αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ελευθερίας της έκφρασης», σημείωσε.

Οποιεσδήποτε απόπειρες να πλήξουν αυτές οι αξίες μέσα από την βία είναι «καταδικασμένες να αποτύχουν», τόνισε η Μέι.

Την τρομοκρατική  επίθεση καταδίκασαν και τα Υπουργεία Εξωτερικών της Ελλάδας και της Αλβανίας. Σύμφωνα με της ανακοινώσεις που έχουν γίνει από τα δυο υπουργεία δεν υπάρχουν ανάμεσα στα θύματα και τους τραυματίες ούτε Αλβανοί, ούτε Έλληνες πολίτες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top