ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σόιμπλε: Καμία αλλαγή στις διαπραγματεύσεις για την νέα κυβέρνηση

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κάλεσε την Ελλάδα, να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, σημειώνοντας σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται το Σάββατο στην εφημερίδα Bild ότι «κάθε νέα κυβέρνηση» πρέπει να «σεβαστεί» τις δεσμεύσεις των προκατόχων της.

Από το 2009, η Ελλάδα έχει σημειώσει «τεράστια πρόοδο. Πρέπει να έχουμε περισσότερο σεβασμό για αυτό», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

«Θα συνεχίσουμε να βοηθάμε την Ελλάδα στο δρόμο των σκληρών μεταρρυθμίσεων», ανέφερε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σημειώνοντας ότι η κατάσταση του χρέους της χώρας δεν θα άλλαζε σε περίπτωση πρόωρων εκλογών. «Οι νέες εκλογές δεν αλλάζουν το ελληνικό χρέος. Κάθε νέα κυβέρνηση πρέπει να σεβαστεί τις συμφωνίες που έχουν συναφθεί από τους προκατόχους της», επανέλαβε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Αλλά αν η Ελλάδα «διαλέξει μια άλλη κατεύθυνση θα είναι μια δύσκολη κατάσταση» προειδοποίησε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Η συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει τίτλο «Η λιτότητα στην Ελλάδα θα πρέπει να συνεχιστεί». Στο ερώτημα αν οι ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές σημαίνουν το τέλος της λιτότητας, αλλά και τον τερματισμό της στήριξης από την ΕΕ, ο κ. Σόιμπλε απαντά: «Η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικές προόδους από το 2009, τις οποίες και θα πρέπει να σεβόμαστε περισσότερο. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την χώρα στο δρόμο των σκληρών μεταρρυθμίσεων χορηγώντας βοήθεια για να μπορέσει η ίδια να βοηθήσει τον εαυτό της. Σε περίπτωση που η Ελλάδα επιλέξει ένα διαφορετικό δρόμο, τα πράγματα δυσκολεύουν. Πρόωρες εκλογές δεν αλλάζουν κάτι ως προς το χρέος της χώρας. Κάθε νέα κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να τηρεί τις δεσμεύσεις των προκατόχων της».

 

 

Πηγή: http://www.protothema.gr/

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top