ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σκληρή επίθεση Μαξίμου σε Σαμαρά και Βενιζέλο για το μεταναστευτικό

Επίθεση κυβερνητικών κύκλων σε Σαμαρά και Βενιζέλο για το μεταναστευτικό. Το μεταναστευτικό δεν είναι ελληνικό ζήτημα αλλά διεθνές επισημαίνει η κυβέρνηση μέσω κύκλων της απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης την οποία κατηγορεί για μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Μόνο οι κ.κ. Αντώνης Σαμαράς και Βαγγέλης Βενιζέλος δεν αντιλαμβάνονται την διεθνή διάσταση του ζητήματος αναφέρουν οι ίδιοι κυβερνητικοί κύκλοι και προσθέτουν: “Πάνω από 700 μετανάστες χάθηκαν στα νερά της Μεσογείου μόλις την Κυριακή με τις κυβερνήσεις όλων των ευρωπαϊκών χωρών – και όχι μόνο – να έχουν κινητοποιηθεί. Το γεγονός ότι η Ιταλία έχει δεχτεί 24.000 μετανάστες και πρόσφυγες τον τελευταίο μήνα καταδεικνύει αυτό που η αντιπολίτευση δεν αποδέχεται, παραδομένη σε μικροπολιτικές σκοπιμότητες: Ότι, το ζήτημα δεν είναι ελληνικό, αλλά διεθνές”.

Απαντώντας στα όσα είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, χθες σε τηλεοπτική εκπομπή στον Alpha, ότι “δεν έχουμε καινούργιες εξελίξεις στην Συρία ή στην Λιβύη, αλλά αυτό που άλλαξε είναι η ρητορική της κυβέρνησης”, επισημαίνουν οτι είναι σαφές πως ο κ. Βενιζέλος έχει «μαύρα μεσάνυχτα» για το τι συμβαίνει σε Συρία, Ιράκ, Λιβύη και τις άλλες χώρες. Προσθέτουν πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, πρέπει να είναι ο μόνος που δεν έχει πληροφορηθεί την κλιμάκωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων σε Συρία και Ιράκ, την εισβολή τζιχαντιστών στο στρατόπεδο προσφύγων Γιαρμούκ [κοντά στη Δαμασκό] που ανάγκασε όσους σώθηκαν (από τις 110.000 κατοίκους του) να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, την ανατίναξη πανάρχαιων μνημείων.

Θέτουν δε το ερώτημα αν ο κ. Βενιζέλος παρακολουθεί ειδήσεις και παραθέτουν ορισμένα ενδεικτικά στοιχεία:

– περισσότεροι από 3,5 εκατομμύρια Σύροι έχουν περάσει σε χώρες του εξωτερικού για να γλιτώσουν από τον πόλεμο.

-στην γειτονική Τουρκία μόνο, σημειώνουν, φιλοξενούνται πάνω από 1,8 εκατ. πρόσφυγες, πολλοί από τους οποίους θέλουν να περάσουν στην Ευρώπη τώρα που βελτιώνεται ο καιρός.

-υπενθυμίζουν,επίσης προκειμένου να γίνει κατανοητό το μέγεθος του προσφυγικού κύματος ότι οι Παλαιστίνιοι που εγκατέλειψαν τις εστίες τους το 1948 ήταν 700.000, αλλάζοντας για πάντα τον πολιτικό χάρτη της Μέσης Ανατολής.

-η Συρία έχει «καταρρεύσει» με αποτέλεσμα οι πρόσφυγες πολέμου να μην ελπίζουν σε επιστροφή στα σπίτια τους. Και οι πρόσφυγες-που δεν έχουν κύριο προορισμό την Ελλάδα αλλά την Ιταλία προκειμένου να φτάσουν στο Βορρά πιο εύκολα-προς ώρας, είναι υψηλού μορφωτικού επιπέδου γι αυτό και έχουν τα χρήματα για να πληρώσουν την μεταφορά τους με τα πλοία/φέρετρα, να καλύψουν το ξενοδοχείο τους και τις πρώτες ανάγκες τους .

Κλείνοντας αναφέρουν ότι η κυβέρνηση δεν άλλαξε καμιά ρητορική και εγκαλούν τους κκ Σαμαρά και Βενιζέλο για μη κατανόηση του περιβάλλοντος στο οποίο ζει και κινείται η χώρα, τονίζουν πως δεν μπορεί να υποστηρίζει ένα πρώην Αντιπρόεδρος Κυβέρνησης και πρώην Υπουργός Εξωτερικών ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα σε Συρία και Λιβύη και καταλήγουν πως κάτι τέτοιο δεν είναι καλό και για τη χώρα.

 

Πηγή: www.dikaiologitika.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top