ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συντριβή A320 της Egypt Air νότια της Καρπάθου

Συντριβή A320 Egypt Air  νότια της Καρπάθου

Αεροσκάφος των αιγυπτιακών αερογραμμών, της Egypt Air με αριθμό MS804, που πραγματοποιούσε πτήση Παρίσι-Κάιρο, εξαφανίστηκε από το ραντάρ λίγο αφότου εισήλθε στον εναέριο χώρο της Αιγύπτου και περίπου στις 02.45 τοπική ώρα.

Το αεροσκάφος της EgyptAir συνετρίβη στη Μεσόγειο σε απόσταση 130 μιλίων νότια της Καρπάθου εντός του αιγυπτιακού FIR. Οι επιβάτες του αεροπλάνου ήταν διαφόρων εθνικοτήτων, περιλαμβανομένων 30 Αιγυπτίων και 15 Γάλλων υπηκόων. Στην πτήση επέβαιναν επίσης τρία παιδιά, τα δύο από αυτά βρέφη, και 10 άτομα πλήρωμα.

Απότομη και σχεδόν κάθετη πτώση φέρεται να ακολούθησε το αεροσκάφος Airbus A-320 της «EgyptAir» λίγο πριν εξαφανιστεί από τα ραντάρ και τελικώς συντριβεί στο θαλάσσιο χώρο νότια της Καρπάθου.

Σύμφωνα με την καταγραφή της πορείας του αεροσκάφους στα ραντάρ, ξαφνικά, από τα 37.000 πόδια το αεροσκάφος έπεσε στα 9.000 πόδια και λίγα δευτερόλεπτα μετά το στίγμα του χάθηκε από τα ραντάρ.

Το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών αντάλλαξε συλλυπητήρια με τη Γαλλία για την “πτώση”, όπως τη χαρακτήρισε, του αεροπλάνου της EgyptAir που μετέφερε 66 ανθρώπους σε πτήση από το Παρίσι στο Κάιρο. Η δήλωση αυτή είναι η πρώτη επίσημη παραδοχή ότι οι επιβαίνοντες είναι πιθανό να είναι νεκροί.

ΠΗΓΗ  www.lifo.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top