Ειδήσεις για μετανάστες

Σύντομα οι αιτήσεις για ιθαγένεια

Σύντομα θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι για απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας να υποβάλουν τις αιτήσεις τους, όπως επισημαίνει η κ. Χριστοδουλοπούλου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

[maxbutton id=”5″]

 

«Έπρεπε να προετοιμαστούν οι υπηρεσίες για να μπορέσουν να δεχτούν τον όγκο των αιτήσεων που θα υποβληθούν, αλλά και να αναβαθμιστεί το ηλεκτρονικό αρχείο με τα καινούρια δεδομένα του νόμου. Αυτό χρειαζόταν χρόνο και έτσι καθυστέρησε η έκδοση της εγκυκλίου. Ήδη όμως έχει σταλεί στις αποκεντρωμένες διοικήσεις, ώστε οι άνθρωποι να μπορέσουν να υποβάλουν άμεσα τις αιτήσεις τους», καταλήγει η ίδια.

Όπως είναι γνωστό η εγκύκλιος στάλθηκε προ λίγο ήμερων, άλλα ακόμα δεν έχει αρχίσει η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων. Όπως καταγγέλλουν αναγνώστες μας , που από τις πρώτες μέρες ρώτησαν στις Αποκεντρωμένες διοικήσεις, έλαβαν απάντηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες  ότι δεν ξέρουν ακόμα πότε θα αρχίσει η διαδικασία, ή ακόμα χειρότερα ότι δεν έχουν λάβει ακόμα την εγκύκλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες  η διαδικασία ίσως αρχίσει σε δυο βδομάδες από την ημερομηνία δημοσίευσης της εγκυκλίου.

Εν αναμονή των εξελίξεων λοιπόν …

 

[maxbutton id=”4″]

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top