ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνελήφθη υπάλληλος του υπουργείου Εσωτερικών Ζήτησε 5.000€ για να εξασφαλίσει άδεια παραμονής

Με χειροπέδες και συνοδεία αστυνομικών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων έφυγε την περασμένη Πέμπτη από το γραφείο της στο υπουργείο Εσωτερικών υπάλληλος που φέρεται να ζήτησε μίζα 5.000 ευρώ προκειμένου να εξασφαλίσει άδεια διαμονής σε αλλοδαπή.

Για την υπόθεση που έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους υπαλλήλους του υπουργείου δεν έχει εκδοθεί ακόμη κάποια επίσημη ανακοίνωση, αλλά η υπάλληλος βρισκόταν σε θέση-κλειδί στη διαδικασία των εκδόσεων αδειών διαμονής για αλλοδαπούς.

Υπενθυμίζεται ότι η εξέταση των αιτημάτων για άδειες διαμονής έχουν «αποκεντρωθεί», ενώ για μεγάλο μέρος τους η αρμοδιότητα ανήκει στην Ελληνική Αστυνομία.

Ομως ορισμένες κατηγορίες έχουν παραμείνει στο κεντρικό υπουργείο και μία από αυτές είναι εκείνες που ζητούν αλλοδαποί ισχυριζόμενοι ότι θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα ως αυτοαπασχολούμενοι και αφού έχουν αποδεδειγμένα εισαγάγει κάποιο επιχειρηματικό κεφάλαιο.

ΠΗΓΗ http://www.e-typos.com/gr/ellada/article/116086/sunelifthi-upallilos-tou-upourgeiou-esoterikon-gia-miza/

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top