ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνεχίζουν να χτυπάνε μετανάστες

Σύνταγμα, με το 11 τρόλεϊ γύρω στις 2.30 στις 2 Αυγούστου. Μια διαδρομή που ο Σαφράζ Αχμέτ δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ, όπως και τον συνεπιβάτη του που του έπιασε κουβέντα.
Μου έπιασε κουβέντα, φώναξε τέσσερις μαυροφορεμένους και μου σπάσαν το σαγόνι
“Δεν μου μίλησε, με κοίταγε σε όλη τη διαδρομή. Κατέβηκα, κατέβηκε. Με ρώτησε πού δουλεύω. Όταν απάντησα στην Καλλιθέα, μου είπε: “‘Εκεί έχει πολλή Χρυσή Αυγή, δεν σε έχουν χτυπήσει;’. Η ταβέρνα όπου δουλεύω είναι κοντά στο λεωφορείο και με προσοχή γυρίζω πάντα αμέσως σπίτι. ‘Από τότε που δολοφονήθηκε το παιδί από το Πακιστάν δεν είχαμε πολλές επιθέσεις’ απάντησα και αυτός έδειχνε να ξέρει και το όνομα του Σαχζάντ Λουκμάν. ‘Που θα πας τώρα;’ με ρώτησε και έμεινε λίγο πίσω και είδα ότι τηλεφώνησε σε κάποιον να έλθει.
Δεν κατάλαβα, εγώ συνέχισα να περπατώ. Λίγο αργότερα ένιωσα να με τραβά από το χέρι, να βγάζει κάτι μεταλλικό από το παντελόνι του και να με τραβά προς το σχολείο. ‘Έλα μέσα’ μου είπε. ‘Γιατί;’ απάντησα και τότε είδα άλλα τέσσερα άτομα. Από τα σπασμένα κάγκελα με τράβηξαν για να μπω μέσα και, όταν αντιστάθηκα, με χτύπησαν στα κάγκελα. Με χτύπησαν με σιδηρογροθιά στο κεφάλι, μετά άρχισαν να χτυπούν και οι άλλοι, κλοτσιές, μπουνιές, δεν καταλάβαινα από πού μου ερχόταν.
Φώναζα για βοήθεια, είδα κάποια στιγμή λίγο πιο πέρα το φως από κινητό, υπήρχαν κάποιοι” διηγείται ο Αχμέτ με δυσκολία -έχει σπασμένη γνάθο- στη χθεσινή συνέντευξη της ΚΕΕΡΦΑ έπειτα από τρεις εβδομάδες νοσηλείας στον Ευαγγελισμό.

ΠΗΓΗ http://www.avgi.gr/article/3828101/ta-tagmata-efodou-sunexizoun-na-xtupane-metanastes

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top