ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνάντηση Παναρίτι με τον πρέσβη της Ελλάδας στα Τίρανα Ροκανά, για τά τοπωνύμια

 

Συνάντηση με τον πρέσβη της Ελλάδας

 

Συνάντηση με τον πρέσβη της Ελλάδας

στα Τίρανα κ. Λεωνίδα Ροκάνα είχε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Εντμόντ Παναρίτι. Κεντρικό θέμα της συνάντησης ήταν το ζήτημα που έχει προκύψει με την αναγραφή των ελληνικών τοπωνυμίων στα αλβανικά διαβατήρια, καθώς και η ανάγκη για επείγουσα λύση του προβλήματος αυτού, το οποίο έχει προκαλέσει αρκετά εμπόδια στην ελεύθερη κυκλοφορία των Αλβανών πολιτών προς την Ελλάδα

 

 

Ο υπουργός Παναρίτι είπε ότι η αλβανική κυβέρνηση έχει ήδη παρουσιάσει πρόταση για την επίλυση του ζητήματος αυτού, με βάση τις διεθνείς πρακτικές, και παραμένει ανοικτή στο διάλογο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα γρήγορα και οριστικά.

 

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, οι δυο συνομιλητές συμφώνησαν να εντείνουν τις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του ζητήματος αυτού μέσω συναντήσεων μεταξύ των ομάδων εργασίας που έχουν συγκροτηθεί από τα δύο κράτη.

 

Επίσης, ο Παναρίτι ζήτησε να δημοσιευτεί μια επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την ερμηνεία του Κώδικα Σένγκεν από τις ελληνικές συνοριακές αρχές, προκειμένου οι αλβανοί πολίτες να έχουν μια σαφή οδηγία για τον υπολογισμό του χρόνου εισόδου και εξόδου στην Ελλάδα, αποφεύγοντας έτσι την ποινικοποίηση τους στα συνοριακά σημεία διέλευσης.

 

Ο υπουργός Παναρίτι και ο Έλληνας πρέσβης στα Τίρανα κ. Λεωνίδας Ροκανάς εξέφρασαν την αμοιβαία βούληση τους για την επίλυση των τεχνικών θεμάτων που είναι προς το συμφέρον των πολιτών.

 

 

Πηγή www.defencenet.gr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top