ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνάντηση Καμίνη – Πανούση για τους μετανάστες

Την ανησυχία και τον προβληματισμό του για ενδεχόμενη αύξηση της μικροεγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή την ελευθέρωση παράνομων μεταναστών από τα κέντρα κράτησης, εξέφρασε ο Δήμαρχος Αθήνας κ. Γιώργος Καμίνης, μετά τη συνάντησή του με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση, το μεσημέρι της Δευτέρας στο μέγαρο της Λ. Κατεχάκη.

Ο κ. Καμίνης υποστήριξε και εξέφρασε την άποψη, πως υπάρχουν ενδείξεις ότι «αυτή η αθρόα συγκέντρωση μεταναστών χωρίς πόρους, χωρίς μια στοιχειώδη περίθαλψη επιβαρύνει την κατάσταση στη πόλη» ωστόσο επεσήμανε ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά παράλληλα η ασφάλεια και η ομαλή λειτουργία της πόλης.

Ωστόσο εμφανίστηκε να μη γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των μεταναστών οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να δηλώσουν διεύθυνση κατοικίας και συμπλήρωσε: «Ο Δήμος θα προσπαθήσει στο πλαίσιο των δικών του δυνατοτήτων να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα. Αλλά πρέπει να επαναλάβω και πάλι εμφατικα ότι δεν επιτρέπεται αυτή τη στιγμή να επανέλθουμε στη προ 2,5 ετών κατάσταση. Αυτό είναι ένα κεκτημένο. Το κατέκτησε με μεγάλο κόπο η Αθηναϊκή κοινωνία και δεν επιτρέπεται οπισθοχώρηση τέτοιου είδους».

ΠΗΓΗ http://www.thetoc.gr/koinwnia/article/sunantisi-kamini–panousi-gia-tous-metanastes

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top