ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σύλληψη σπείρας με 4.000 πλαστές άδειες διαμονής

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, σπείρα που κατάρτιζε και διακινούσε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με τη σύλληψη, στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη, τριών Πακιστανών ηλικίας 41, 42 και 47 ετών. Ειδικότερα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και σε συνεργασία με το Τελωνείο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, εντοπίσθηκαν δύο δέματα με 4.000 αυτοκόλλητες πλαστές άδειες παραμονής (stickers), χωρίς στοιχεία κατόχων, ίδιου τύπου με αυτές που χρησιμοποιούνται από τις Ελληνικές Αρχές.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα δέματα είχαν αποσταλεί από την Κίνα, με διεύθυνση παραλήπτη, μίνι μάρκετ στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη, όπου εργάζονταν δύο από τους συλληφθέντες.

Όπως διαπιστώθηκε, η σπείρα χρησιμοποιούσε το παραπάνω μίνι μάρκετ σαν “βιτρίνα” για τις παράνομες δραστηριότητές της.

Τις πλαστές άδειες παραμονής προωθούσαν στη συνέχεια σε ομοεθνή τους, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την κατάρτιση και διακίνηση τους.

Για το σκοπό αυτό είχε εγκαταστήσει σε οικία στην περιοχή, πλήρως οργανωμένο εργαστήριο κατασκευής πάσης φύσεως πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, τα οποία διέθετε σε αλλοδαπούς, έναντι χρηματικής αμοιβής, προκειμένου να διευκολύνουν την παράνομη τακτοποίησή τους στη Χώρα μας και τη νομιμοφανή είσοδο και έξοδο τους από τα σημεία διαβατηριακού ελέγχου σε άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υπολογίζεται ότι, η σπείρα από τη διάθεση των 4.000 πλαστών αδειών διαμονής θα αποκόμιζε το χρηματικό ποσό των 2.400.000 ευρώ!

Στην κατοχή τους και στο διαμέρισμα που διατηρούσαν στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

– Ένα (1) πλήρες εργαστήριο κατάρτισης πάσης φύσεως πλαστών εγγράφων αποτελούμενο από: ένα (1) ηλεκτρονικό υπολογιστή, τρεις (3) φορητούς υπολογιστές, ένα (1) πολυμηχάνημα, ένα (1) εκτυπωτή πλαστικών καρτών, δύο (2) σκληρούς δίσκους, τέσσερις (4) ψηφιακές συσκευές αποθήκευσης δεδομένων, μία (1) φωτογραφική μηχανή, διάφορα εργαλεία (κόφτες, ψαλίδια, μεγεθυντικός φακός).
– 4.000 αυτοκόλλητες άδειες παραμονής (stickers).
– Τέσσερα (4) διαβατήρια των Αρχών του Πακιστάν.
– Επτά (7) δελτία ταυτότητας των Ελληνικών και των Πακιστανικών Αρχών.
– Τρία (3) δελτία μόνιμης διανομής.
– Τέσσερις (4) βεβαιώσεις κατάθεσης δικαιολογητικών για έκδοση άδειας διαμονής.
– Μία (1) visa Βόρειας Κύπρου.
– Δύο (2) διαφάνειες για κατάρτιση πλαστών Ελληνικών ταυτοτήτων.
– Πλήθος ασημοτυπιών.
– Πλήθος υδατογραφημάτων του Ελληνικού Δημοσίου.
– Πλήθος αυτοκόλλητων εγγράφων με στοιχεία ασφαλείας που χρησιμοποιούνται σα βάση για την τύπωση αδειών διαμονής.
– Σαράντα πέντε (45) κάρτες επιβίβασης.
– Ένα (1) τραπεζικό βιβλιάριο και τρεις (3) τραπεζικές κάρτες.
– Χρηματικά ποσά σε διάφορα νομίσματα

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top