ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συλλαλητήριο το Σάββατο 30 Μάρτη, Ομόνοια 2μμ για ιθαγένεια για όλα τα παιδιά, νομιμοποίηση των μεταναστών

Συλλαλητήριο το Σάββατο 30 Μάρτη, Ομόνοια 2μμ για ιθαγένεια για όλα τα παιδιά, νομιμοποίηση των μεταναστών.

 

Συλλαλητήριο το Σάββατο 30 Μάρτη, Ομόνοια 2μμ για ιθαγένεια για όλα τα παιδιά, νομιμοποίηση των μεταναστών.

 

Στις 30 Μάρτη πλημμυρίζουμε τους δρόμους για να βάλουμε φρένο στον ρατσιστικό κατήφορο της κυβέρνησης Σαμαρά που έβαλε στο στόχαστρο το δικαιίωμα στην ιθαγένεια των παιδιών των μεταναστών. Θα είμαστε όλοι και όλες μαζί με τις κοινότητες μεταναστών που μας καλούν, θα είμαστε μαζί με  τα παιδιά τους που θέλουν ιθαγένεια!

Η ΝΔ του Σαμαρά απειλεί να  γκρεμίσει τα όνειρα μιας ζωής σε  πάνω από διακόσιες χιλιάδες παιδιά μεταναστών που γεννήθηκαν σε αυτή τη χώρα και δεν γνωρίζουν άλλη, μετά από χρόνια ολόκληρα στο σχολείο. Απειλεί ότι θα βρίσκονται  στα δεκαοκτώ τους  χρόνια παράνομοι και χωρίς χαρτιά αν δεν μπορούν να πληρώνουν 150 ένσημα ώστε να έχουν άδειες παραμονής! Απειλεί ότι θα απελαθούν από τη χώρα! Είναι η ίδια κυβέρνηση που σπέρνει τη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση με τις πολιτικές των μνημονίων, αυτές που απλώνουν τη καταστροφή στην Ελλάδα και τώρα στην Κύπρο για να διασώσουν τους Τραπεζίτες.

Με τις απεργίες, τις καταλήψεις στα πανεπιστήμια, τις μαχητικές διαδηλώσεις όλοι μαζί ενωμένοι, ντόπιοι και μετανάστες, μπορούμε να τους σταματήσουμε και να τους κάνουμε παρελθόν! Να ξηλώσουμε την συγκυβέρνηση των μνημονίων, των απολύσεων, του ρατσισμού. Την κυβέρνηση που η Αστυνομία της ρίχνει χημικά μέσα στα σχολεία της Χαλκιδικής ενώ την ίδια ώρα συνεργάζεται σε πογκρόμ με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής και βασανίζει μετανάστες και αντιφασίστες μέσα στα κρατητήρια.

Η ΝΔ «πάγωσε» το νόμο 3838/2010 για την απόδοση ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών και ψήφου στις δημοτικές εκλογές μετά από μια απόφαση-ρατσιστικό τερατούργημα  του  Συμβούλιου  της Επικρατείας που κήρυξε αντισυνταγματικές διατάξεις  του νόμου 3838/2010. Είναι μια χυδαία επίθεση για εκείνους τους μετανάστες που δούλεψαν σκληρά πάνω από είκοσι χρόνια σε αυτή τη χώρα. Είναι μια απόφαση στηριγμένη στο δίκαιο του αίματος που μας πισωγυρίζει στην εποχή του Μεταξά και του Χίτλερ, υιοθετώντας τις  ρατσιστικές προκαταλήψεις περί ανώτερων και κατώτερων φυλών.

Είναι μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού της οργής του κόσμου από τις αποτυχημένες πολιτικές των μνημονίων φορτώνοντας τις ευθύνες στους μετανάστες, μετατρέποντας τους έτσι σε αποδιοπομπαίους τράγους.

Αυτά έκανε ο Χίτλερ στο μεσοπόλεμο και έφτασε να ανοίξει τους φούρνους στο Άουσβιτς και το Νταχάου εξοντώνοντας εκατομμύρια, εβραίους, κουμουνιστές, συνδικαλιστές, ομοφυλόφιλους, άτομα με ειδικές ανάγκες.

Είναι μια προσπάθεια διάσπασης των εργαζομένων με βάση το χρώμα, τη φυλή, τη θρησκεία για χάρη των συμφερόντων των κυρίαρχων του πλούτου.

Τέσσερις μήνες τώρα η ΝΔ απειλεί αλλά δεν μπόρεσε να φέρει ένα νέο ρατσιστικό νόμο διότι οι αντιδράσεις φέρνουν και τους κυβερνητικούς εταίρους, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, να μην συμφωνούν με το Σαμαρά. Δεν πρέπει να αφήσουμε κανένα περιθώριο σύμπλευσης με τα ρατσιστικά σχέδια της ΝΔ.  Όπως στις 19 Γενάρη ξεσηκώσαμε χιλιάδες στην κινητοποίηση Αθήνα-πόλη αντιφασιστική έτσι και τώρα μπορούμε να ξεσηκώσουμε τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τις γειτονιές και τους εργασιακούς χώρους και να είμαστε ξανά χιλιάδες, με τα πανό των χώρων μας.

Ώρα να πάμε μπροστά, να ξηλώσουμε τους ρατσιστικούς νόμους που απειλούν τις  δημοκρατικές ελευθερίες και τα δικαιώματα όλων μας. Αυτοί που αμφισβητούν ότι μπορούν να έχουν ελληνική ιθαγένεια παιδιά μεταναστών αύριο θα φέρουν νόμους εθνικοφροσύνης όπως αυτούς που είχαν μετά το εμφύλιο σε βάρος των αριστερών και των κομμουνιστών ανοίγοντας στρατόπεδα συγκέντρωσης στα ξερονήσια.

Όλοι και όλες εμείς που αγωνιζόμαστε στους Δήμους, τα νοσοκομεία, τα πανεπιστήμια, τα σχολεία, τα εργοστάσια και τις υπηρεσίες για να σώσουμε τις ζωές, τις δουλειές και τις σπουδές μας, είναι ώρα να αγκαλιάσουμε το αίτημα για ιθαγένεια για όλα τα παιδιά χωρίς αποκλεισμούς και τη νομιμοποίηση των μεταναστών. Να απαιτήσουμε αλλαγές στην νομοθεσία ανατρέποντας τους περιορισμούς που υπήρχαν στο νόμο Ραγκούση για την ιθαγένεια.

Μπορούμε να νικήσουμε, να στείλουμε το Σαμαρά μαζί με τις πολιτικές της λιτότητας και του ρατσισμού  στο χρονοντούλαπο της ιστορίας μαζί με τους νεοναζί φίλους του!

 

*Καλούμε σε συλλαλητήριο στις 30 Μάρτη, στην Ομόνοια στις 2μμ και πορεία στη Βουλή με σύνθημα: «Ιθαγένεια για όλα τα παιδιά χωρίς αποκλεισμούς, νόμιμοι οι μετανάστες».

Το αρχικό κάλεσμα υπογράφουν: Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, Ομοσπονδία Αλβανικών Συλλόγων Ελλάδος, Ένωση Μεταναστών Εργατών, Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος η «Ενότητα», Κοινότητα Σενεγάλης, Κοινότητα Νιγηρίας, Ένωση Γυναικών Νιγηρίας, Ένωση Αφρικανών Γυναικών, Επιμελητήριο Μπαγκαλντεσιανών Ελλάδος, Σύλλογος Ενωμένων Αφγανών Ελλάδος, Αιγυπτιακή Κοινότητα, ASANTE, ΚASAPI HELLAS, Σύλλογος Ελλήνων Κοινωνιολόγων, Εκπαιδευτικοί και Διδασκαλικοί Σύλλογοι σύλλογοι, Άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, μαθητές σχολείων Αθήνας-Πειραιά, φοιτητικοί σύλλογοι

 

 

 

Πηγή www.antirracismfascism.org

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top