ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συγκέντρωση για ιθαγένεια στην Αθήνα 16/6

Να μην αποκλειστεί κανένα παιδί μεταναστευτικής οικογένειας από το δικαίωμα στην ιθαγένεια ζητούν μεταναστευτικές κοινότητες που καλούν, από κοινού με την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, σε συγκέντρωση στις 7μμ την Τρίτη στη Βουλή, ενόψει της συζήτησης του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου, την Τετάρτη.

Η ανακοίνωση των κοινοτήτων και της ΚΕΕΡΦΑ έχει ως εξής:

«Μπροστά στην κατάθεση στην ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια αυτό που χρειάζεται είναι να δυναμώσει το μέτωπο για την πλήρη και χωρίς αποκλεισμούς απόδοση του δικαιώματος στην ιθαγένεια για όλα τα παιδιά. Να αποκρούσουμε τις ρατσιστικές κραυγές των ναζί της Χρυσής Αυγής και τις απαράδεκτες πιέσεις των ΑΝΕΛΛ για καρατόμηση του δικαιώματος στην ιθαγένεια.

Ακολουθεί το κοινό κείμενο καλέσματος:

Θέλουμε ιθαγένεια για όλα τα παιδιά  χωρίς αποκλεισμούς!

Συγκέντρωση, Τρίτη 16 Ιούνη 7μμ, Βουλή

Ακούστε τη φωνή των παιδιών των μεταναστών!

Φτάνει στην Ολομέλεια της Βουλής ένα νομοσχέδιο για την ιθαγένεια στο οποίο πάνω από διακόσιες χιλιάδες παιδιά μεταναστών εναποθέτουν τις ελπίδες τους για να βγουν από την αφάνεια και να αποκτήσουν πλήρη δικαιώματα στην ζωή, την κοινωνία, την εργασία.

Το δικαίωμα αυτό χρειάζεται να παραχωρηθεί σε όλα τα παιδιά χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς διότι θα διαμορφώσει το μέλλον και τα δικαιώματα ολόκληρων γενιών μεταναστών.

Δεν χωράει στο πάγκο του Προκρούστη για να ικανοποιηθούν οι αντιρρήσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας το οποίο ακύρωσε το προηγούμενο νόμο υπερβαίνοντας τις αρμοδιότητες του και υποκύπτοντας σε πολιτικές πιέσεις της Δεξιάς και των φασιστών.

Με πολλές διατάξεις του το σημερινό νομοσχέδιο απειλεί να αφήσει χωρίς δικαίωμα στην ιθαγένεια δεκάδες χιλιάδες παιδιά. Πρώτοι υπολογισμοί περιορίζουν αυτά που θα το πάρουν σε λιγότερα από 100 000.

Καλούμε τους βουλευτές και τις βουλευτίνες να προωθήσουν τροποποιήσεις που καταργούν τα εμπόδια και τους αποκλεισμούς, έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για να αποκτήσουν ιθαγένεια όλα τα παιδιά.

 

Ομοσπονδία Αλβανικών Συλλόγων στην Ελλάδα, Ενωμένες Γυναίκες της Αφρικής, Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος «η Ενότητα», Ελληνομπαγκλαντεσιανό Επιμελητήριο, Κοινότητα Σενεγάλης, Κοινότητα Γουϊνέας, ASANTE, Αιγυπτιακή Κοινότητα, Ένωση Μεταναστών Εργατών, Πολιτιστικό Κέντρο Αφρικανικής Τέχνης ANASA, «Μηδενική Ανοχή» Κίνηση Χειραφέτησης ΑμεΑ, Πρωτοβουλία καλλιτεχνών, Κίνηση καλλιτεχνών με αναπηρία, ΚΕΕΡΦΑ-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή»

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top