ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συγκαλείται το 7ο Ελληνο– Αλβανικό Οικονομικό και Επιχειρηματικό Φόρουμ

Το 7ο Ελληνο- Αλβανικό Οικονομικό και Επιχειρηματικό Φόρουμ

Το 7ο Ελληνο- Αλβανικό Οικονομικό και Επιχειρηματικό Φόρουμ με κεντρικό θέμα «Ο ρόλος των Τραπεζών στη μετά την κρίση εποχή» διοργάνωνουν η Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα, το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων και η Ένωση Ελληνικών Επιχειρήσεων, στην Αλβανία (ΕΕΕΑ), στο ξενοδοχείο Sheraton των Τίρανων, την 13η Νοεμβρίου 2013.

 

Σύμφωνα με στοιχεία της Αλβανικής Ένωσης Τραπεζών (Albanian Association of Banks, AAB, www.aab.al), που παρατίθενται ακολούθως, από την Πρεσβεία της Ελλάδος στα Τίρανα- Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, το σύνολο των τραπεζών ελληνικών συμφερόντων (Alpha Bank, NBG Bank και Tirana Bank) που δραστηριοποιούνται στην Αλβανία κατείχε το 2012 το 18% της αξίας του συνόλου των στοιχείων ενεργητικού της αλβανικής τραπεζικής αγοράς (1,57 εκατ. ευρώ από σύνολο 8,71 εκατ. ευρώ) και το 16,9% της συνολικής αξίας των καταθέσεων, ενώ το 22,5% των τραπεζικών καταστημάτων που λειτουργούν στη χώρα ανήκουν σε τράπεζες ελληνικών συμφερόντων. Επίσης, το 16,33% του στελεχιακού δυναμικού του τραπεζικού τομέα στην Αλβανία απασχολείται σε τράπεζες ελληνικών συμφερόντων.

 

Η εκδήλωση έχει ως στόχο την ανάδειξη της ελληνικής παρουσίας στον τραπεζικό τομέα, και γενικότερα στην οικονομία της Αλβανίας, την προβολή των ευκαιριών για επιχειρηματική δραστηριοποίηση και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων οικονομικής και επιχειρηματικής συνεργασίας, μεταξύ των επιχειρηματικών κοινοτήτων των δύο χώρων.

 

Το «Ελληνο- Αλβανικό Οικονομικό και Επιχειρηματικό Φόρουμ», το οποίο πραγματοποιείται για έβδομο συνεχή χρόνο, έχει πλέον καθιερωθεί στην αλβανική επιχειρηματική κοινότητα ως ένας ετήσιος θεσμός, που συμβάλλει σημαντικά στη δημιουργία επαφών και δικτύων συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων και προβάλλεται εκτενώς από τα εγχώρια μέσα μαζικής ενημέρωσης.

 

Στο φετινό Φόρουμ έχουν ήδη ανταποκριθεί θετικά στην πρόσκληση του Γραφείου ΟΕΥ να συμμετάσχουν ως ομιλητές οι ακόλουθοι:

 

– Γεώργιος Προβόπουλος, διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

– Ardian Fullani, διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Αλβανίας.

– Γεώργιος Ζανιάς, πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών ή ο Χρήστος Γκόρτσος γενικός γραμματέας της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.

– Ιωάννης Κουγιώνας, αντιπρόεδρος της Ένωσης Αλβανικών Τραπεζών και γενικός διευθυντής της NBG Αλβανίας.

– Περικλής Δρούγκας, γενικός διευθυντής της ALPHA BANK Αλβανίας.

– Σάββας Θαλασσινός, γενικός διευθυντής της TIRANA BANK (Τράπεζα Πειραιώς)

 

Πηγή www.kerdos.gr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top