Shqip

Shqipëria firmos marrveshje për njohjen e pensioneve për emigrantët, me Kanadanë

Rreth 20 mijë qytetarë shqiptarë që jetojnë në Kanada do të kenë mundësi të përfitojnë pensione. Kjo është një ndër marrëveshjet e fundit që ka nënshkruar ministri i Mirëqenies Sociale dhe Rinisë, Erion Veliaj, një javë para se të japë zyrtarisht dorëheqjen dhe të nisë fushatën për kryetar të Bashkisë së Tiranës.

PËR MË SHUMË LAJME VIZITONI FAQEN TONË NË FACEBOOK

“Marrëveshja ndihmon 20 mijë shqiptarët që jetojnë në Kanada, por ata përfitojnë edhe nga marrëveshjet që ka Kanadaja me shtetet e tjera. Pra, nëse një emigrant shqiptar ka jetuar në Itali dhe më pas është transferuar në Kanada, atëherë edhe vitet e Italisë do të njihen”, shpjegoi Veliaj.

 

[maxbutton id=”2″]

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top