ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σφράγισμα των συνόρων της Ελλάδας με την Αλβανία την Βουλγαρία και την πΓΔΜ θα προτείνουν στην Ε.Ε. 4 χώρες.

Την υιοθέτηση «Σχεδίου Β» που προβλέπει ουσιαστικά το σφράγισμα των συνόρων της πΓΔΜ, της Βουλγαρίας και της Αλβανίας με την Ελλάδα θα προτείνουν στην Ε.Ε. οι τέσσερις χώρες του Visegrad που φαίνεται ότι έχουν την υποστήριξη τουλάχιστον της Βιέννης και της Κομισιόν.

[maxbutton id=”5″]

Οι χώρες του Visegrad (Τσεχία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Πολωνία) ετοιμάζουν Σχέδιο Β το οποίο θα οριστικοποιήσουν στην συνάντηση που θα έχουν στις 15 Φεβρουαρίου στην Πράγα ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. το οποίο ουσιαστικά στοχεύει στον αποκλεισμό των ελληνικών συνόρων και στο ύψωμα «φράγματος» στα νοτιά σύνορα της Βουλγαρίας, της πΓΔΜ και της Αλβανίας.

Ο Τσέχος πρωθυπουργός δηλώνει χαρακτηριστικά ότι εφόσον η Τουρκία δεν ελέγχει την μεταναστευτική ροή σε συνεργασία με την Ελλάδα η λύση είναι να υπάρξει «συμφωνία με την Μακεδονία, τη Βουλγαρία και την Αλβανία για να τους παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια προκειμένου να υπάρξει ο έλεγχος στην μεταναστευτική ροή στα δικά τους σύνορα».

Έτσι θα ασκηθεί πίεση και στην Ελλάδα ώστε να «υποχρεωθεί να συνεργαστεί με την Τουρκία» πρόσθεσε ο Τσέχος πρωθυπουργό

ΠΗΓΗ http://www.thetoc.gr/politiki/article/to-sxedio-b-sfragisma-twn-boreiwn-sunorwn-tis-elladas

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top