ΑΛΒΑΝΙΑ

Σεισμός στην Αλβανία: 108 τραυματίες και σοβαρές ζημιές σε πάνω από 500 κτίρια

108  άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά και δεκάδες σπίτια υπέστησαν ζημιές από τις σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν χθες το απόγευμα στην Αλβανία και έγιναν αισθητές σε πολλές πόλεις της χώρας, ιδίως στα Τίρανα και στο Δυρράχιο, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός στους κατοίκους.

Διαβάστε εδώ Διπλός ισχυρός σεισμός στην Αλβανία: 5,8 και 5 ρίχτερ   και Εικόνες καταστροφής στην Αλβανία από τον ισχυρό σεισμό.  68 Τραυματίες και κτίρια κομμένα στη μέση Φώτο Βίντεο

Σύμφωνα με στοιχεία από το υπουργείο Υγείας της Αλβανίας 108 άτομα τραυματίσθηκαν ελαφρά. Από αυτούς οι 74 μεταφέρθηκαν για περίθαλψη στα νοσοκομεία στα Τίρανα και το Δυρράχιο. Οι περισσότεροι τραυματίστηκαν καθώς βγήκαν πανικόβλητοι τρέχοντας πανικόβλητοι από τα σπίτια τους.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε μια ακτίνα τουλάχιστον 250 χλιομέτρων και ήταν “ο ισχυρότερος των τελευταίων 20-30 ετών στην Αλβανία”, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα έλεγχους 563 κτίρια υπέστησαν ζημιές και 28 πολυκατοικίες υπέστησαν ρωγμές σε όλη την χώρα, με τις περισσότερες ζημίες να σημειώνονται στα Τίρανα και στο Δυρράχιο.

Την νύχτα ακολούθησαν πολλοί μετασεισμοί με τον ισχυρότερο να ειναι 4,4 Ρίχτερ με επίκεντρο 10 χιλιόμετρα από το Δυρράχιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top