ΑΛΒΑΝΙΑ

Σε πύρινο κλοιό η Αλβανία – Σπεύδουν δύο ελληνικά αεροσκάφη

Σε πύρινο κλοιό η Αλβανία .Από χθες μαίνονται  25 ισχυρές εστίες φωτιάς, με τις μεγαλύτερες και τις πιο καταστρεπτικές στην περιοχή ανάμεσα στη Χειμάρρα και τον Αυλώνα. Είναι η πρώτη φορά που η Αλβανία αντιμετωπίζει τόσα πυκνά και ισχυρά μέτωπα πυρκαγιών.

Δύο ελληνικά πυροσβεστικά αεροσκάφη από την Κέρκυρα θα αναλάβουν πυροσβεστικό έργο στην Αλβανία, η οποία μαστίζεται το τελευταίο 24ώρο από χωρίς προηγούμενο εστίες πυρκαγιών, αναφέρουν πηγές από το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σημειώνεται ότι η συνδρομή πραγματοποιείται ύστερα από αίτημα που υποβλήθηκε στον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Κοτζιά από τον Αλβανό ομόλογό του με παράλληλη ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η Ελλάδα συνδράμει στην Αλβανία με δύο αεροσκάφη τύπου «πετζετέλ» για την κατάσβεση δασικών πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν την Τρίτη (01/08) στο εθνικό πάρκο Llagora στην περιοχή Ducat που βρίσκεται στην νότια Αλβανία,.

Η Αλβανία δεν διαθέτει στόλο αεροπυρόσβεσης.Στις καταστάσεις αυτές, η αλβανική πλευρά αναγκάστηκε να ζητήσει βοήθεια σε τρίτες χώρες, ανακοινώνοντας προς το παρόν, την ετοιμότητα να συμβάλλει μόνο η Ελλάδα.

Η Ελλάδα και παλιότερα είχε στείλει στην Αλβανία πυροσβεστικά αεροσκάφη, αλλά στις περιπτώσεις αυτές η αποστολή τους αφορούσε την πυρόσβεση πυρκαγιών στις ελληνικές μειονοτικές περιοχές.

 

ΠΗΓΗ:http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=625526&catID=182&utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook&utm_campaign=real.gr

http://www.kathimerini.gr/921361/article/epikairothta/kosmos/syndromh-ths-elladas-me-enaeria-mesa-gia-katasvesh-pyrkagiwn-sthn-alvania?platform=hootsuite

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top