Albanians.gr – Η σελίδα της Αλβανικής Κοινότητας Στην Ελλάδα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μπορεί να ξέρεις το ζώδιο σου, ξέρεις όμως σε ποιο στοιχείο ανήκει;

Για να μπορέσουμε να καταλάβουμε τα βασικά τουλάχιστον σε σχέση με τα ζώδια, θα πρέπει να ξεκινήσουμε με μαθήματα για αρχάριους. Το πρώτο μάθημα θα ξεφύγει από το βάρετο “χαρακτηριστικά” ζωδίων.
Ξεκινώντας πρέπει να χωρίσουμε τα ζώδια σε 4 μεγάλες ομάδες με βάση το στοιχείο στο οποίο ανήκουν.

Αρχίζουμε με το στοιχείο της φωτιάς. Στα ζώδια της φωτιάς ανήκουν: κριός, λέων, τοξότης. Τα ζώδια αυτά θα μπορούσαν σίγουρα να χαρακτηριστούν ως τα πιο δυναμικά. Είναι εκείνοι οι άνθρωποι που τους βλέπεις και εκπέμπουν σιγουριά, τους αρέσει ο εαυτός τους και έχουν αυτοπεποίθηση. Βάζουν το “εγώ” πάνω από όλα. Έχουν μια ζωντάνια, τους καταλαβαίνεις μέσα στον χώρο. Έχουν πάθος και άποψη, ως συνέπεια αυτού είναι πολύ δύσκολο να κρύψουν τα συναισθήματά τους, κυρίως τον θυμό τους. Η υπερβολική τους έκφραση δεν είναι δύσκολο να μετατραπεί σε οργή, θυμό, επιθετηκότητα και βία. Αν θες να αποφύγεις αυτά τα σκηνικά μην θίξεις ποτέ την εξυπνάδα τους, το δυναμισμό τους και το θρόνο τους. Πρέπει να νιώθουν ότι αυτοί έχουν τον έλεγχο και ας συμβαίνει το αντίθετο. Πρέπει να αιθάνονται ότι είναι αρχηγοί. Είναι άτομα που εμπνέουν τους γύρω τους και μεταδίδουν τον ενθουσιασμό τους. Εϊναι οι άνθρωποι που θα σε στηρίξουν σε οποιαδήποτε απόφαση, αλλαγή, επένδυση, στυλ, δουλειά και αν επιλέξεις. Είναι οι άνθρωποι που εάν εσύ πιστεύεις στον εαυτό σου, θα πιστέψουν και αυτοί. Είναι γενναιόδωροι και τους αρέσει να προσφέρουν στους φίλους τους.

Πάμε στο στοιχείο της γής. Εδώ τα ζώδια που θα συναντήσουμε είναι: ταύρος, παρθένος και αιγόκερως. Τα ζώδια αυτά χαρακτηρίζονται για τις σταθερές και εκλογικευμένες τους απόψεις. Είναι άνθρωποι που σκέφτονται πολύ λογικά και δεν ξεφεύγουν εύκολα από τα όριά τους. Τα ζώδια της γης, είναι προσγειωμένα και θα μπορούσαν να χαρκτηριστούν μέχρι και απαισιόδοξα. Δεν είναι των λέξεων και των κουβέντων αλλά των πράξεων. Δεν μπορούν να έχουν εκκρεμότητες και είναι πολύ οργανωμένοι. Είναι πολύ πρακτικοί άνθρωποι, είναι της τάξης και της οικονομίας. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά όμως αν ξεφύγουν μπορεί να μετατραπούν σε άσχημα χαρακτηριστικά όπως, υλισμός, τσιγκουνιά, ψυχρότητα και εγωισμός. Έτσι πολλές φορές θα δεις αυτούς τους ανθρώπους υπό συνθήκες οικονομικής ή ψυχολογικής πίεσης να εμφανίζουν τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Σε γενικές γραμμές μπορείς να τους πεις ρεαλιστές, αξιόπιστους, έμπιστους, αφωσιομένους και πολύ εργατικούς. Τους αρέσει η εξέλιξη και θέλουν να βλέπουν χειροπιαστά αποτλέσματα των προσπαθειών τους. Τέλος είναι άνθρωποι που δείχνουν τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη τους.

Επόμενο στοιχείο είναι αυτό του αέρα. Εδώ θα βγάλω όλη μου την χολή…Αν και είναι από τα πιο κοινωνικά ζώδια, πραγματικά με αυτά τα ζώδια είναι δύσκολο να επικοινωνήσεις. Επικοινωνούν μόνο μεταξύ τους. Σκέφτονται και δρουν σε άλλο επίπεδο από τα υπόλοιπα ζώδια. Αυτά τα ζώδια λόγω της ανάγκης για επικοινωνία και κοινωνικότητα έχουν και την ανάγκη να αρέσουν στους άλλους. Αυτός είναι ένας λόγος που συχνά θα δεις να κατηγορούν έναν Δίδυμο, Ζυγό ή Υδροχόο για διπροσωπία. Καθώς θέλουν να αρέσουν στους ανθρώπους που τους περιβάλλουν, συμπεριφέρονται φιλικά και στα άτομα που δεν συμπαθούν. Είναι ανθρωπιστές, ευφάνταστοι και έχουν μια πονηρή εξυπνάδα. Είναι φιλελεύθερα άτομα. Επιπλέον είναι πολύ ομιλητικά. Αν είσαι σε μια ουρά σε μια υπηρεσία και κάποιος σου μιλήσει το μόνο σίγουρο είναι ότι ανήκει σε ένα από τα παραπάνω ζώδια. Είναι πολύ κινητικά ζώδια και στον φυσικό κόσμο αλλά και στον πνευματικό. Στον πνευματικό τομέα, αναλύουν τις σκέψεις τους πάρα πολύ. Είναι από τα πιο ασταθή ζώδια και βαριούνται εύκολα την ρουτίνα. Σε γενικές γραμμές μπορούν να χαρακτηριστούν άπιστοι. Θεωρητικά είναι το εντελώς αντίθετο από τα ζώδια της γης.

Και φυσικά τελευταία και καλύτερα άφησα τα ζώδια του νερού. Εδώ πλημμυρίζεις συναισθήματα, όνειρα, αισιοδοξία και γκρίνια. Τα ζώδια αυτά είναι αρκετά φιλικά και ειλικρινή. Είναι άνθρωποι που θα σε κάνουν παρέα μόνο γιατί πραγματικά τους κάνεις να νιώθουν καλά. Όπως το νερό παίρνει το σχήμα τους δοχείου στο οποίο θα βρεθεί, έτσι και αυτά προσαρμόζονται εύκολα. Θεωρούνται πολύ ευπροσάρμοστα και δεκτικά στις συνθήκες του περιβάλλοντος. Επιπλέον επηρεάζονται πολύ από τις συνθήκες τους περιβάλλοντος και των διασιθήσεών τους. Ο Καρκίνος, ο Σκορπιός και ο Ιχθύς κατακλύζονται από συναιθήματα, τα οποία δεν φοβούνται να τα εκφράσουν, είτε τα θετικά είτε τα αρνητικά, με αποτέλεσμα να πνίγουν τους γύρω τους. Η φύση όμως έχει μερνήσει και έχει εφοδιάσει αυτά τα ζώδια με τρομερό αμυντικό μηχανισμό. Έτσι πολλές φορές αν δείτε ένα από τα παραπάνω ζώδια να συμπεριφέρεται σκληρά είναι απλά η άμυνά του απέναντι στις δύσκολες καταστάσεις. Τα ζώδια αυτά είναι πιστά σε γενικές γραμμές, χωρίς όμως να αποχωρίζονται εύκολα το φλέρτ, κυρίως ο Καρκίνος και ο ιχθύς.

Σε επόμενο άρθρο θα αναλύσουμε ποιό ζώδιο, ταιριάζει με ποιο! Μέχρι τότε να περνάτε καλά όποιο ζώδιο και αν είστε.

Υ.Γ. Προσπάθησα να είμαι όσο πιο αντικειμενική μπορούσα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top