Ελληνική ιθαγένεια Πολιτογράφηση

Σε αβεβαιότητα χιλιάδες παιδιά μεταναστών στην Ελλάδα 

Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και οι επερχόμενες εκλογές πάγωσαν και την κατάθεση του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια στη Βουλή.

Όπως είχε δηλώσει στις 18 Δεκεμβρίου σε ημερίδα για την ήμερα του μετανάστη, o Γενικός Γραμματέας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής Άγγελος Συρίγος  το νομοσχέδιο πήγαινε θα στην Βουλή τις 19 Δεκεμβρίου, άλλα τελικά κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Και αφού δεν πέρασε στην προηγούμενη βουλή το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια, κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει πια με αυτό το θέμα.  Στις κοινότητές τους πλέον ανησυχούν ότι το ζήτημα της αναγνώρισής τους δεν είναι μπροστά στην πολιτική ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ. Πέρα από μεμονωμένες τοποθετήσεις βουλευτών του, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε πάρει επίσημη θέση απέναντι στο τελικό νομοσχέδιο που είχε ετοιμάσει το υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εσωτερικών, περίπου 50.000 μετανάστες πληρούσαν άμεσα αυτές τις προϋποθέσεις. Οι οργανώσεις των μεταναστών μιλούν για 200.000 μετανάστες δεύτερης γενιάς στην Ελλάδα.

Με πληροφορίες από http://www.kathimerini.gr/798045/article/epikairothta/ellada/xiliades-paidia-metanastwn-paramenoyn-metewra

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top