ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Σε Αλβανία, ΠΓΔΜ και Σερβία για το προσφυγικό ο Τουσκ

Στη Σερβία, την Αλβανία και την ΠΓΔΜ θα μεταβεί το Σαββατοκύριακο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, με το προσφυγικό ζήτημα να βρίσκεται στην ατζέντα των επαφών του.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του κ. Τουσκ θα είναι το Βελιγράδι όπου το Σάββατο θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Την Κυριακή ο κ. Τουσκ θα έχει συνάντηση στα Τίρανα με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα και ακολούθως θα μεταβεί στα Σκόπια όπου θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ και τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι.
Σύμφωνα με πηγή της Ε.Ε. στα Σκόπια, την οποία επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο επίκεντρο των συναντήσεων του κ. Τουσκ στις τρεις αυτές χώρες των Δυτικών Βαλκανίων θα βρεθούν τα προβλήματα σχετικά με τη διέλευση των προσφύγων και μεταναστών κατά μήκος του αποκαλούμενου «βαλκανικού διαδρόμου».

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top