ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Σε 13.289 μετανάστες έδωσε άσυλο η Ελλάδα σε δεκαοκτώ μήνες

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Δημόσιας Τάξης για την λειτουργία της Υπηρεσίας Ασύλου:

«Κατά τους πρώτους δεκαοκτώ μήνες λειτουργίας της (Ιούνιος 2013 έως και Νοέμβριος 2014), η Υπηρεσία Ασύλου κατέγραψε, 13.289 αιτήσεις διεθνούς προστασίας, που υποβλήθηκαν από 2.769 γυναίκες και 10.520 άντρες. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται και 609 ασυνόδευτοι ανήλικοι.

Τα άτομα που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα κατά το παραπάνω διάστημα προέρχονται από 96 χώρες. Οι κυριότερες χώρες καταγωγής είναι το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, η Αλβανία, η Συρία, το Μπανγκλαντές, η Γεωργία, η Αίγυπτος, η Νιγηρία, το Ιράν, το Σουδάν και η Ερυθραία.

Κατά το διάστημα αυτό 1.764 άτομα έλαβαν διεθνή προστασία στην Ελλάδα (σε α’ βαθμό), δηλαδή περίπου ένας στους τέσσερις αιτούντες (συνολικό ποσοστό αναγνώρισης 23,6%), ποσοστό που προσεγγίζει τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (28,2%) και δικαιολογείται από το ότι πολλοί αιτούντες άσυλο προέρχονται από χώρες καταγωγής με χαμηλά ποσοστά αναγνώρισης.

ΠΗΓΗ  http://www.tribune.gr/greece/news/article/100993/se-13-289-metanastes-edose-asilo-chora-mas.html

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top