people and lifestyle

Σάκης Ρουβάς :Κανείς δεν θα με σταματήσει να ονειρεύομαι

Η μεγάλη διάκριση του Σάκη Ρουβά, ο οποίος παρέλαβε το βραβείο Αρχαίου Δράματος για την ερμηνεία του στις Βάκχες, συνοδεύτηκε από ένα αναπάντεχο ξέσπασμα.

Η Χρυσούλα Διαβάτη, κατά τη διάρκεια των Βραβείων Θεάτρου και Μουσικής και των βραβείων Κάρολος Κουν, τα οποία έγιναν λίγη ώρα πριν στο Μέγαρο Μουσικής, επιτέθηκε φραστικά σε όσους βραβεύονται για τις ερμηνείες τους, αλλά δεν ανήκουν στο χώρο της υποκριτικής

Η ίδια, αρνήθηκε να παραλάβει την Τιμητική Διάκριση Διεθνούς Ρεπερτορίου για το ρόλο της στην παράσταση ”Δύο γυναίκες χορεύουν”, εξηγώντας πως το τελευταίο διάστημα ο χώρος της υποκριτικής έχει γίνει ξέφραγο αμπέλι και πως ”όλοι πια έχουν γίνει ηθοποιοί” σε αντίθεση με την ίδια που έχει καταθέσει την ψυχή της στο επάγγελμα αυτό, κάτι που άρχισε να κάνει πριν από πενήντα χρόνια και που συνεχίζει ακόμα, πιστή στο δικό της όραμα.

Επιπλέον τόνισε την ανάγκη ύπαρξης αστυνομίας θεάτρου, η οποία θα συλλαμβάνει όσους δεν ανήκουν στο χώρο αυτό, αλλά επιμένουν να  ασχολούνται με την υποκριτική.

 

Η απάντηση του Σάκη Ρουβά

Κατά τη διάρκεια της βράβευσης του Σάκη μια κυρία από το κοινό φώναξε: ”Με τι εφόδια παραλαμβάνει αυτό το βραβείο;”. Ο Σάκης Ρουβάς, όμως, δεν δίστασε να της απαντήσει, με αμεσότητα και ευγένεια. ”Με την ψυχή μου, κυρία μου”.

Αμέσως μετά πρόσθεσε πως δεν θα επιτρέψει σε καμία αστυνομία θεάτρου να του απαγορεύσει να κάνει πράξη τα όνειρά του, καταλήγοντας πως: ”Έχω μάθει να ονειρεύομαι και να εξελίσσομαι”. Με τον τρόπο αυτό απάντησε στις δηλώσεις της ηθοποιού.

Βέβαια όλα αυτά έγιναν το βράδυ της Δευτέρας γιατί με δηλώσεις της στο enikos.gr η γνωστή ηθοποιός ”στρογγύλεψε” ελαφρώς τις δηλώσεις που προηγήθηκαν.

Διαβάτη: ”Εγώ δεν τα βάζω με τον Ρουβά

”Εγώ είπα ότι στο ελληνικό θέατρο πρέπει να υπάρχει αστυνομία θεάτρου. Δεν μίλησα προσωπικά για κανέναν. Μίλησα γενικά για το θέατρο, για την κατάντια του στον τόπο μας. Ισοπέδωσαν τα πάντα, έπαψαν να υπάρχουν αξίες και τα κάναμε όλα ίδια γιατί έτσι τους συνέφερε. Γιατί έτσι θα οδηγούσαν τον κόσμο σε αυτό το σημείο που είναι τώρα, της αποβλάκωσης”.

Και στη συνέχεια πρόσθεσε: ”Είπα ακριβώς: Σταρ, μίμοι, διασκεδαστές, μανεκέν, ωραίοι, ωραίες, όλοι ονομάστηκαν ηθοποιοί. Και εκεί είπα ότι η λέξη ηθοποιός κουβαλάει κόπο, ταλέντο, το χάρισμα το θείο του Θεού, τόνο, δεν είναι απλή λέξη. Και δεν είμαστε όλοι ηθοποιοί. Οι ηθοποιοί είναι ελάχιστοι στον τόπο μας. Αλλά ποιος το ξέρει; Και αυτή η επιτροπή που ήταν εκεί δεν είχε έρθει να δει ούτε την παράστασή μου, απλά δίνουν βραβεία.

Βεβαίως πήγαινε και στον κύριο που πήρε το βραβείο. Τι δουλειά έχει ο Ρουβάς; Εγώ δεν τα βάζω με τον Ρουβά. Την δουλειά του κάνει και καλά κάνει. Εγώ τα βάζω με αυτούς που αποφασίζουν για αυτά τα πράγματα. Πως μπορείς να τα κάνεις όλα ίδια; Είναι δυνατόν;

Τον έβαλαν και έπαιξε τον Διόνυσο, ε και; Τι σημαίνει αυτό; Στην εποχή μου για να γίνεις ηθοποιός, τελειώναμε την δραματική σχολή με πολύ κόπο και ήμασταν δόκιμοι για δύο χρόνια, με πρόχειρη άδεια. Μετά παίρναμε την μόνιμη, αν ήμασταν άξιοι. Όλοι μπορούν να είναι ηθοποιοί, όλοι μπορούν να κάνουν την δουλειά τη δικιά μου; Δεν το δέχομαι αυτό”, κατέληξε.

peoplegreece.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top