Albanians.gr – Η σελίδα της Αλβανικής Κοινότητας Στην Ελλάδα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Rritet 10 Cent çmimi i cigareve

Greqi. Në fillim të Janarit qeveria Greke vendosi të rrisë 5 cent çmimin e paketave të duhanit, me qëllim mos të vendoset taksa 25 euro në spitalet. Lexoni këtu lajmin e parë për rritjne e cigareve Greqi Hiqet taksa 25 euro për në spital, rritet çmimi i cigareve

Por bashkë me TVSH dhe disa taksa të tjera, rritja reale do jetë 10 cent për paketë cigareje, ose qese duhani. E njëjta rritje do të jetë dhe për puro.

Cigarja , një zakon i shtrenjtë.

Dhe një  herë në Greqi, duhanpirësit do jenë ato që do “paguajnë dëmin”, por gjithësesi është një zakon i shtrenjtë.

Në Greqi në vit xhiro i përgjithëshëm nga cigaret, pa llogaritur kontrabantën, arrin në 3,6 miliard euro! Në Greqi mesatarisht konsumohen 30 miliard cigare në vit, që do të thot që po ta pjestosh me popullsinë e përgjithëshme arrin në 3000 cigare në vit pra gati 150 paketa për person në vit, pra një kosto e përgjithëshme 600 euro në vit, që në disa raste arrin deri në 1000 euro në vit.

albanians.gr

 

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top