Shqip

Rriten tarifat për pashaportat biometrike dhe kartat e identitetit VIDEO

Shqiptarët, që do të aplikojnë nga 1 Janari i vitit 2015-s për karta të reja identiteti dhe pasaporta biometrike do t’u duhet të paguajnë më shumë. Letërnjoftimet do të kenë element shtesë sigurie, por edhe do të mundësojnë përfitimin e shërbimeve publike elektronikisht.

Nga 1 janari, shtetasit shqiptarë do të paguajnë 1 500 lekë për kartat e identitetit dhe 7 500 lekë për pasaportat biometrike. Kuponët e rinj me tarifat e reja do të jenë në shitje nga 1 janari i vitit të ardhshëm ndërsa kuponët ekzistues do të mund të përdoren deri me 30 dhjetor.

Pas kësaj date, kuponët e blerë për karta identiteti apo pasaporta biometrike nuk do të jenë të vlefshme, çka nënkupton se me kuponët aktualë nuk do të mund të përfitosh kartën dhe pasaportën e re biometrike pas 1 janarit.Kështu referuar tarifave të reja, duke i krahasuar me tarifat ekzistuese tashmë rritja për kartat e identitetit rezulton me 300 lekë ndërsa për pasaportat biometrike me 1500 lekë. E për sa i përket aplikimeve nëpër konsullata, kuponët për kartë identiteti pas 1 janarit do të variojnë nga 12 deri në 16 euro ndërsa pasaportat biometrike nga 130 deri në 170 euro.

Burimi: http://www.shqiptarja.com/Aktualitet/2731/rriten-tarifat-pasaportat-1500-leke-kartat-e-identitetit-300-leke-me-teper-254261.html#sthash.M5wHbSfu.dpuf

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top