Shqip

Rregullat e reja për lëvizjen e lirë pa viza në zonën Shengen

Një urdhër i ri i Drejtorit të Policisë së Shtetit Haki Çako u kërkon të gjitha pikave të kalimit kufitar që të mos lejojnë të kalojnë kufirin drejt zonës Shengen, shqiptarët që nuk justifikojnë vizitën e tyre. Urdhri i parashikon që shqiptarët të pyeten për adresën ku do akomodohen, kush i ka ftuar, për biletën, por edhe nëse kanë para me vete.

Urdhri parashikon se të gjithë qytetarët shqiptarë që duan të udhëtojnë drejt zonës Shengen do të pyeten për:
• Adresën e saktë të akomodimit në vendin e destinacionit ku do shkojë;
• Ftesa e pritësit në vendin e destinacionit (të përmbajë kontaktet e pritësit);
• Biletë rezervimi për kthimin;
• Mjetet financiare për mbulimin e shpenzimeve për kohën e qëndrimit;

REKLAME

Nëse nuk plotësoni një nga këto 4 kushte, atëherë policia kufitare shqiptare do t’ju kthejë mbrapsht dhe nuk do lejoheni të udhëtoni. Shkak i këtij urdhri të Çakos është numri i lartë i azilantëve, jo vetëm në Gjermani, por edhe në Francë.

Në muajt e fundit është shtuar numri i shqiptarëve që kërkojnë azil dhe urdhri i Drejtorit të Policisë parashikon se të gjitha pikat kufitare, tashmë do të marrin në pyetje imtësisht qytetarët shqiptarë që shkojnë në vendet si Francë, Gjermani etj, citon report tv.

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top