ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρωσία: 22 ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ 160 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ O ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Δύο ύποπτοι έχουν συλληφθεί και κρατούνται για παραβίαση των κανόνων ασφαλείας στις μεταφορές μετά τον εκτροχιασμό του συρμού του μετρό της Μόσχας, που προκάλεσε τον θάνατο 22 ανθρώπων, ανακοίνωσαν οι ρωσικές αρχές.

 

Οι αρχές που ερευνούν τα αίτια του δυστυχήματος «συνέλαβαν δύο υπόπτους για παραβίαση των κανόνων ασφαλείας των μεταφορών», ανακοίνωσε η επιτροπή που είναι επιφορτισμένη με τις ποινικές έρευνες στη Ρωσία, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για δύο εργοδηγούς.
Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, το δυστύχημα -το μεγαλύτερο που σημειώνεται στα 79 χρόνια ιστορίας του μετρό της Μόσχας, ένα από τα πιο πολυσύχναστα του κόσμου και μεταφέρει καθημερινά περίπου εννέα εκατ. επιβάτες- συνέβη όταν αριθμός βαγονιών συρμού που εκτελούσε δρομολόγια της μπλε γραμμής εκτροχιάστηκε νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης, σε ώρα αιχμής. Τα αίτια είναι ακόμη άγνωστα, με τις πρώτες εκτιμήσεις να μιλούν για ηλεκτρική βλάβη.
Το δυστύχημα συνέβη μεταξύ των σταθμών Σλαβιάνσκι Μπουλβαρ και Παρκ Πόμπεντι, και πιο κοντά στον δεύτερο -που είναι και ο βαθύτερος στη ρωσική πρωτεύουσα, πράγμα που δυσκολεύει τη διάσωση.
Από τον συρμό απομακρύνθηκαν περίπου 200 επιβάτες, 22 άτομα ανασύρθηκαν νεκρά ενώ περίπου 160 άτομα χρειάστηκε να μεταβούν στο νοσοκομείο.
Εξω από τον σταθμό Παρκ Πόμπεντι είχε συγκεντρωθεί αριθμός ασθενοφόρων για να παραλάβουν τους τραυματίες από φορεία που κατέβηκαν στις γραμμές του μετρό. Ορισμένοι από τους τραυματίες απομακρύνθηκαν με ελικόπτερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top