ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Rinia shqiptare në Greqi feston dhe nderon paraardhësit e tyre

  Në një ambient të ngrohtë, të bukur dhe cilësorë, rinia festoi festat e Nëntorit me këngë e me valle.
Gjatë mbrëmjes u bë një referim tek festat që festojmë, u këndua himni kombëtar dhe aktiviteti vazhdoi me këngë e me valle popullore shqiptare. Organizuesit përcollën këtë mesazh tek të ftuarit:
Mesazhi i 28 Nëntorit nuk duhet të mbetet vetëm në librat e historisë por duhet ta kalojmë në brezat e rinj, anija e vogël që e ka emrin Shqipëri ka kapërcyer shumë furtuna dhe  vështirësi por megjithatë arriti të mbijetojë falë kulturës dhe atdhedashurisë së popullit shqiptar.

Duhet të jemi krenarë për vendin tonë, të çmojmë kulturën dhe vlerat që kemi, të mos harrojmë fjalët e Sami Frashërit: Populli shqiptar ndonëse i vogël ka vlerat e tij, të drejtën e ekzistencës dhe ka kontribuar në pasurimin e kulturës botërore.

Ju falënderojmë të gjithëve për përkrahjen që na jepni, me ndihmën tuaj vazhdojmë përpjekjet për ruajtjen e identitetit shqiptar.
Për të parë foto rreth aktivitetit shikoni këtu: http://www.facebook.com/albanikineolaia

 

 

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top