Albanians.gr – Η σελίδα της Αλβανικής Κοινότητας Στην Ελλάδα

Shqip

Regjistrimi i emrit të fëmijës së lindur kur prinderit nuk kanë leje qendrimi në Greqi

Zyra Konsullore e Ambasadsës e Republikës së Shqipërisë në Athinë njofton se:

Në rastet kur të dy prinderit ose njëri prej tyre nuk janë të pajisur me leje qendrimi në Greqi, Zyrat e Gjendjes Civile greke nuk kryejnë regjistrimin e emrit të fëmijës së lindur.
Për rastet e mësipërme zyra konsullore përpilon një akt regjistrimi të emrit të fëmijës dhe për këtë kërkohet:

1.Paraqitja fizike në Ambasadë e dy prindërve me pasaportat e tyre biometrike

2. Vertetimi i lindjes nga materniteti (βεβαίωση τοκετού) i legalizuar nga Ministria e Shendetësisë (Aristotelous 17) dhe Ministria e Jashtme greke (Arionos 10, Monasriraki)

3. Fatura e pagesës në bankën Pireaus, në numrin e llogarise 5053-047484-795. Vlera e taksës së Aktit është 30 Euro

Theksojmë se, regjistrimi i emrit të fëmijës (në bazë të aktit të sipëpërmendur) në Zyrat e Gjendjes Civile greke mund të kryhet vetëm kur njëri nga prindërit është i pajisur me leje qendrimi.

11050268_488053958017120_4942253856579394380_n

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top