ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρατσιστική Επίθεση σε Βάρος Πακιστανών Μέσα στο Σπίτι τους

Ρατσιστική Επίθεση σε Βάρος Πακιστανών Μέσα στο Σπίτι τους

Τις τελευταίες μέρες, γίνονται στον Ασπρόπυργο επιθέσεις με σιδερογροθιές σε βάρος Πακιστανών μεταναστών εργατών. Στις 22/8/2016, δύο υπήκοοι Πακιστάν, ο Αλί Ναβάζ και ο Αμπντούλ Ραούφ προσήλθαν στο ΑΤ Ασπροπύργου και κατέθεσαν μήνυση για επίθεση σε βάρος τους από ομάδα ανδρών με ρατσιστικό κίνητρο. Με την ολοκλήρωση της κατάθεσης της μήνυσης, οι αστυνομικοί ανακοίνωσαν στους μηνυτές ότι θα κρατηθούν για διοικητική απέλαση λόγω του ότι δεν διέθεταν νομιμοποιητικά έγγραφα. Το ίδιο βράδυ, και ενώ οι μηνυτές ήταν υπό κράτηση, η ίδια ομάδα δραστών εισέβαλε στο σπίτι των μηνυτών και χτύπησε τον συγκάτοικό τους, υπήκοο Πακιστάν, Νάσερ Αλί, με την αιτιολογία ότι οι Πακιστανοί έκαναν μήνυση, πληροφορία που είναι άγνωστο πώς περιήλθε στους δράστες. Ο Νάσερ Αλί προσήλθε και αυτός στο ΑΤ Ασπροπύργου και, με τη βοήθεια του συμπατριώτη του και μάρτυρα της επίθεσης Ντιλάβερ Χουσεϊν, έκανε και αυτός μήνυση.

Μόνον κατόπιν παρεμβάσεων του δικηγόρου των μηνυτών, το ΑΤ Ασπροπύργου άφησε ελεύθερους τους δύο υπηκόους Πακιστάν, ενω ο τρίτος κρατήθηκε μέχρι σήμερα οπότε και μετήχθη στο Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας στη ΓΑΔΑ. Όσον αφορά τον διερμηνέα, το ΑΤ Ασπροπύργου, αφού έκανε χρήση των ικανοτήτων του Ντιλάβερ, του ανακοίνωσε στο τέλος ότι κρατείται για διοικητική απέλαση, αφού δεν διαθέτει νομιμοποιητικά έγγραφα.

Είναι προφανές ότι με τις ενέργειές του, το ΑΤ Ασπροπύργου στέλνει το μήνυμα ότι όποιος μετανάστης χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα τολμήσει να ζητήσει έννομη προστασία και να καταγγείλει σε βάρος του επίθεση (με ρατσιστικά μάλιστα χαρακτηριστικά) κινδυνεύει με απέλαση.

Ζητάμε την απελευθέρωση του Ντιλάβερ Χουσεϊν και την τιμωρία των δραστών των περιστατικών βίας που άπαντες οι παθόντες έχουν καταγγείλει, με διερεύνηση του ρατσιστικού κινήτρου όπως ο νόμος ορίζει».


Επίθεση μέσα στο ίδιο τους το σπίτι δέχτηκαν Πακιστανοί εργάτες γης το βράδυ της Δευτέρας στον Ασπρόπυργο. Η είδηση επαναφέρει στη μνήμη την επίθεση που είχαν δεχτεί οι Αιγύπτιοι ψαράδες μέσα στο σπίτι τους τον Ιούνιο του 2012, υπόθεση η οποία εκδικάζεται στην πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Οι δύο 23χρονοι Πακιστανοί, Αlin και Abdul, δέχτηκαν την πρώτη αιματηρή επίθεση στον δρόμο για τη δουλειά τους τα ξημερώματα της Δευτέρας με σιδερογροθιές στο πρόσωπο. Αφού κατέθεσαν μήνυση στην αστυνομία, ξαναδέχτηκαν επίθεση, το ίδιο βράδυ, αυτήν τη φορά μέσα στο ίδιο τους το σπίτι.

Πηγή: http://www.vice.com/gr/read/ratsistiki-epithesi-se-varos-pakistanwn-mesa-sto-spiti-tous

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΑΡΘΡΑ

Νέα, ειδήσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς στην Ελλάδα. Μεταναστευτικά νέα, ιθαγένεια, πολιτογράφηση, κώδικας μετανάστευσης, επικαιρότητα, Ελλάδα

To Top